....

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η πλειοψηφία των Γερμανών δεν επιθυμεί πλέον να ταξιδέψει στην Τουρκία για τουρισμό, ενώ φαίνεται να τάσσεται και υπέρ της καταγγελίας - από την πλευρά της Γερμανίας - της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την 'Αγκυρα για το προσφυγικό.

Συντριπτικό είναι και το ποσοστό εκείνων που θεωρούν υπερβολικά ανεκτική την πολιτική της 'Αγγελα Μέρκελ απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild am Sonntag», το 53% των ερωτηθέντων δεν θέλει να κάνει διακοπές στην Τουρκία, η οποία αποτελούσε μέχρι πρότινος ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2016 ταξίδεψαν στην Τουρκία τέσσερα εκατομμύρια Γερμανοί, κατατάσσοντας την χώρα τρίτη στις προτιμήσεις τους. Την ίδια ώρα το 44% δηλώνει ότι παρά την ένταση στις διμερείς σχέσεις θα μπορούσε να φανταστεί μια επίσκεψη στην Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά την συνεργασία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα των προσφύγων, το 54% δηλώνει ότι θα προτιμούσε την καταγγελία της σχετικής συμφωνίας, ενώ το 81% εκτιμά ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει δείξει μεγάλη ανοχή στον Πρόεδρο Ερντογάν.




Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments