....

ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΑ

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, εκδόθηκε από τον ΟΜΕΔ η υπ’ αριθ. 5/2018 Διαιτητική Απόφαση για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης (ταχυφαγεία) με περίοδο ισχύος από 29.03.2017 έως 29.03.2018.

Η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ αναφέρει ότι: «Οι βασικοί μισθοί εκκινούν οι ανώτεροι από τα 940,76€ όπως αυτοί των αρχιμαγείρων έως τα 655,37€ των βοηθών (ενδεικτικά οι κατώτεροι)».

Επίσης αναφέρει ότι η εργοδοτική πλευρά ΣΕΠΟΑ ανέπτυξε το επιχείρημα ότι δεν αποτελεί εργοδοτική οργάνωση για να υπογράφει ΣΣΕ, αλλά δεν έγινε αποδεκτό, με την ΠΟΕΕ-ΥΤΕ να τονίζει πως «η εργοδοτική οργάνωση ΣΕΠΟΑ δεν παύει να εκπροσωπεί γνωστές αλυσίδες του κλάδου της Εστίασης».

Τέλος, η ομοσπονδία επισημαίνει πως: «Καταθέσαμε την Διαιτητική Απόφαση στο Υπουργείο Εργασίας και οι εργοδότες έχουν αναδρομική υποχρέωση να αναπροσαρμόσουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των πολύπαθων εργαζομένων του πλέον απορυθμισμένου επισιτιστικού τομέα».

Σχόλια - Facebook Comments