....

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

Υπάρχει μια καινοτομία που μπορεί να φέρει την επανάσταση στην φαρμακευτική και τις ιατρικές επιστήμες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει ιατρικές εξετάσεις και να προβλέψει την υγεία του κάθε ασθενή αλλά και το πότε θα πεθάνει.

Για την έρευνα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν αλγόριθμο για να αναλύσουν τις εξετάσεις 48 ασθενών, άνω των 60 ετών.

Συγκρίνοντας τα στοιχεία, το σύστημα κατάφερε να προβλέψει τις πιθανότητες που είχαν οι συμμετέχοντες να πεθάνουν μέσα σε 5 χρόνια με περίπου 70% ακρίβεια (οι ερευνητές χρησιμοποίησαν παλιά στοιχεία από ασθενείς που είτε επιβίωσαν είτε πέθαναν μέσα σε πέντε χρόνια, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις της μηχανής).

Οι ακτινογραφίες είναι ο καλύτερος τρόπος για τους γιατρούς να μετρήσουν την υγεία ενός ασθενή, καθώς έχουν ξεκάθαρη απεικόνιση των διαφόρων οργάνων, όπως η καρδιά, οι πνεύμονες, οι αρτηρίες κτλ.

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αναγνωρίζει στις ακτινογραφίες αυτές ήπιες μεταβολές στους ασθενείς αναζητώντας για επικίνδυνες ανωμαλίες. Όμως δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο πώς η μηχανή κάνει τους συσχετισμούς και μπορεί να προβλέπει τον βαθμό θνησιμότητας, όμως, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι με μεγαλύτερη βάση δεδομένων ο αλγόριθμος θα είναι ολοένα και περισσότερο ακριβής.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments