....

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ... ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Συνεδρίασε στη Λάρισα το πανελλαδικό συντονιστικό όργανο των μπλόκων
- Οι αγρότες αποφάσισαν πανελλαδικά μπλόκα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, ανοιχτό το ενδεχόμενο καθόδου στην Αθήνα
- «Διάλογο για το πόσο θα χάσουμε δεν κάνουμε”, λέει ο Βαγγέλης Μπούτας
- "Στα ψέματα της κυβέρνησης θα απαντήσουμε με αγώνες και ξεσηκωμό"
- Στην πανελλαδική συνεδρίαση συμμετείχαν αγρότες από σχεδόν όλους τους νομούς της χώρας

Οι αγρότες συνεδρίασαν και... ξανάρχονται δυναμικά με τη νέα χρονιά καθώς αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις και μπλόκα με αφετηρία στο τέλος Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 180 αγρότες απ’ όλη τη χώρα βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Λάρισας στο πλαίσιο της συνεδρίασης του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των μπλόκων, με αντικείμενο τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Μετά από δύο και πλέον ώρες συζητήσεων, αποφασίστηκε να στηθούν πανελλαδικά μπλόκα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών, ενώ τα σημεία στα οποία θα «στρατοπεδεύσουν» τα τρακτέρ σε κάθε νόμο, θα αποφασιστούν εν ευθέτω χρόνω από τις τοπικές συντονιστικές των μπλόκων.

«Το συνεπές αγροτικό κίνημα θα διαμορφώσει κλίμα, ώστε να υπάρξουν αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, από τη σημερινή Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Λάρισα, τονίζοντας πως τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα στα μπλόκα, αλλά και σε κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αθήνα.

«Η κλιμάκωση είναι μπλόκα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, υπενθυμίζοντας ότι «έχουμε τα ίδια αιτήματα με πέρυσι και κάποια επιπρόσθετα. Το μεγαλύτερο κέρδος από αυτή την υπόθεση των αγώνων είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί και μονιμοποιηθεί η λειτουργία και η δράση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων».

Για το ενδεχόμενο κοινής καθόδου και με τους υπόλοιπους αγρότες που πέρυσι έδωσαν τον αγώνα σε διαφορετικά μπλόκα χωρίς κοινό συντονισμό, ο Βαγγέλης Μπούτας τόνισε πως σε αυτό τον αγώνα «δεν αποκλείεται κανένας που συμφωνεί με το πλαίσιο πάλης που έχουμε και το οποίο βρίσκεται σε κατεύθυνση εναντίωσης στην κυβέρνηση την Ε.Ε και το κεφάλαιο», ενώ χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το φορολογικό το ασφαλιστικό, αλλά και το εισόδημα των αγροτών.

«Γίνεται μια επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης με ψέματα και για τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ότι τάχα αυξήθηκε το εισόδημα των αγροτών, αλλά εμείς θα απαντήσουμε με αγώνες και ξεσηκωμό», είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Καρδίτσα.

Τέλος, απαντώντας στο κάλεσμα διαλόγου που απηύθυνε στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ξεκαθάρισε ότι «διάλογο για το πόσο θα χάσουμε δεν κάνουμε. Αυτό θα το αποφασίσουμε εμείς οι αγρότες, αν και πότε θα συνεννοηθούμε».

Να σημειωθεί τέλος, πως ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σχολίασε, μεταξύ άλλων, και τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι αγρότης θα είναι αυτός που έχει 100% εισόδημα από την αγροτική δουλειά. Ο Βαγγέλης Μπούτας είπε πως αν συμβεί αυτό «ούτε 100 χιλιάδες δεν θα μείνουν οι αγρότες στην Ελλάδα», καλώντας την κυβέρνηση να αναρωτηθεί «αν ο αγροτικός κόσμος μειωθεί σε 100 χιλιάδες, θα μπορέσει η χώρα να πάρει τις χρηματοδοτήσεις που λέει κυβέρνηση;»

Στη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από σχεδόν όλους τους νομούς της χώρας, εκπροσωπώντας περισσότερα από 70 μπλόκα.

Με πληροφορίες από onlarissa, ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments