....

ΌΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΈΔΕΣΣΑΣ!

Η ανάρτησή μας την Δευτέρα 14 Απριλίου, στην οποία αναφερόταν: «Από το γραφείο της  βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο "Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Πειραματικά Σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και άλλες διατάξεις", που θα εισαχθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προς συζήτηση, θα κατατεθεί υπουργική τροπολογία με την οποία θα προβλέπεται η ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Μουσειολογίας 4ετούς φοίτησης στην Έδεσσα στο πλαίσιο λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Το Νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Μ. Δευτέρα στη Βουλή», από ότι φαίνεται δημιούργησε πολλές αντιδράσεις.

Ερωτήματα πάρα πολλά από τους γονείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, στο κτίριο του οποίου προφανώς θα στεγαστεί το Τμήμα Μουσειολογίας, που αναφέρεται παραπάνω.

Γονείς, εύλογα ανησυχούν, και ρωτούν: «..τι θα γίνουν τα 95 παιδάκια του 9ου δημοτικού (ενός πολύπαθου σχολείου),  τι θα γίνουν τα 30 παιδάκια του 5ου νηπιαγωγείου;  Μήπως σχεδιάζουν πάλι φιλοξενίες σε άλλα σχολεία με χωρισμένες τάξεις σε ανατολή και δύση;  Μήπως σχεδιάζουν κατάργηση σχολείων; Να βγουν όλοι τους ανοιχτά και να μιλήσουν για το τι σκοπεύουν να κάνουν. Όχι άλλα 
παιχνίδια στις πλάτες του σχολείου που έχει καταντήσει λυόμενο χάρις στην ολιγωρία του Δήμου που πριν μερικά χρόνια που χάθηκε η ανέγερση νέου σχολείου..». Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρονται σε μήνυμα γονέα που ανησυχεί για το που θα πάει το παιδί του σχολείο, σε ποιο κτίριο δηλαδή, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Και δεν λέμε όχι στην ίδρυση ενός πανεπιστημιακού τμήματος. Αναρωτιόμαστε όλοι γιατί τόσο καιρό δεν έχει προβλεφθεί από τον Δήμο η δρομολόγηση ανέγερσης νέου διδακτηρίου που θα στεγάσει οριστικά το 9ο Δημοτικό. Δεν μπορούν σχολεία να πηγαίνουν από εδώ κι από εκεί.

Επιβάλλεται άμεσα να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα του Δήμου μαζί με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγους Εκπαιδευτικών και λοιπών εμπλεκομένων ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος ενός δημοτικού σχολείου!

Και επειδή εκλογές πλησιάζουν αναρωτιόμαστε ποια στάση κρατούν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για το θέμα αυτό. Προκαλούμε λοιπόν με το θέμα μας αυτό και περιμένουμε άμεσα απαντήσεις.

Πρόκειται για τα παιδιά μας!

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments