....

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

«Η αδιαφορία της απερχόμενης διοίκησης διόγκωσε το πρόβλημα των αδέσποτων», τόνισε ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας»

Με τους εθελοντές που περιποιούνται, φροντίζουν, αλλά και φυλάσσουν το Κυνοκομείο Γιαννιτσών συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πέλλας κ. Νίκος Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου μετέβη στον χώρο του Κυνοκομείου, όπου η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη για τη διαβίωση των αδέσποτων που κρατούνται σ’ αυτό και πληροφορήθηκε πλήρως για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι εθελοντές, οι άνθρωποι που χωρίς αυτούς η κατάσταση και η εγκατάλειψη του Κυνοκομείου θα ήταν δεδομένη, τα τετράποδα έχουν πρόβλημα σίτισης και υγείας(π.χ. ψώρας), πράγμα το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τα προβλήματα αυτά να μεταφέρονται και στα αδέσποτα εκτός Κυνοκομείου τα οποία κυκλοφορούν στην πόλη, με την κατάσταση να γίνεται ανεξέλεγκτη και τους δημότες να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή. Οι εθελοντές εξέφρασαν έντονα παράπονα για την έλλειψη υποστήριξης, ως οφείλεται, από πλευράς της απερχόμενης δημοτικής αρχής, όπως άλλωστε επιτάσσει η νομοθεσία.

Εις γνώση του κ. Παπανικολάου βρίσκονται και περιστατικά, άγνωστα ευρύτερα, τα οποία δείχνουν ότι οι «μισές δουλειές», η αδιαφορία και η εγκατάλειψη του προβλήματος των αδέσποτων δείχνουν για μία ακόμη φορά την γενικότερη αδυναμία διαχείρισης της καθημερινότητας των δημοτών.

Ο κ. Παπανικολάου επισήμανε ότι η «Δημοτική Ενότητα» ως διοίκηση του πρώην Δήμου Γιαννιτσών δημιούργησε το Κυνοκομείο, παράλληλα με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τα περαιτέρω εκ του νόμου, με συγκεκριμένη αίτηση. Έκτοτε, είναι άγνωστο αν υπήρξε συνέχεια ενασχόλησης από την απερχόμενη διοίκηση και ποια η κατάληξη αυτής. Τα γεγονότα και η κατάσταση που επικρατεί δείχνουν την πλήρη απραξία.

 

Κοντά σ’ αυτό, για μία ακόμη φορά, επιτάσσεται ο ρόλος του εθελοντισμού, άλλο ένα στοιχείο που αγνοεί και αδιαφόρησε παντελώς η διοίκηση του Δήμου επί 3,5 χρόνια τώρα. Συνδημότες μας εθελοντές υπάρχουν, μπορεί να δημιουργηθεί μεγαλύτερη υποστήριξη στο ζήτημα αυτό, για να αντιμετωπίζεται και να μην μεγενθύνεται. Η ενημέρωση και η συνεννόηση όλων των φορέων που συνέδραμαν και συνδράμουν μέχρι σήμερα, η εξεύρεση και συνδρομή των πόρων από πλευράς Δήμου και των φορέων αυτών, είναι οι λύσεις που θα έπρεπε να δοθούν άμεσα. Πού με ευθύνη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής ούτε κατά διάνοια έχει σημειωθεί κάτι τέτοιο, αφού ακόμη και η αρμόδια Επιτροπή που είχε συσταθεί για τα ζητήματα αυτά έπεσε σε αδράνεια και σήμερα δεν υφίσταται!

Η «Δημοτική Ενότητα», με γνώμονα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά, και σύμφωνα με τις θέσεις που έχει καταθέσει, θα υποστηρίξει ως διοίκηση  συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων, για έναν πιο εξωστρεφή Δήμο ενεργό και αλληλέγγυο. Στην κατεύθυνση αυτή υποστηρίζουμε τη δημιουργία δικτύου εθελοντικών οργανώσεων, φορέων και συλλόγων της περιοχής μας διότι η κοινωνία των πολιτών επιθυμούμε να είναι παρούσα και δυναμική.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments