....

Ο TΟΜΣΕΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Πολ Τομσεν επανέρχεται δριμύτερος στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, λίγη ώρα αφού έγινε γνωστή η επίτευξη της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής του Ταμείου στην Ευρώπη, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επανέλαβε την πάγια θέση, ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει και μεταρρυθμίσεις για την επίτευξη των στόχων του δημοσιονομικού πλεονάσματος, αλλά και ελάφρυνση του χρέους, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ο οργανισμός.

Τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων των συνταξιοδοτικών παροχών και των φορολογικών ελαφρύνσεων, θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει δημοσιονομικούς στόχους και να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο για πιο στοχευμένες και φιλικές προς την ανάπτυξη πολιτικές δαπανών τα επόμενα χρόνια, είπε επίσης ο Πολ Τόμσεν.

«Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε το συμβούλιο μας ήδη τώρα ότι έχουμε μια κοινή αντίληψη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για το τι είδους μέτρα θα χρειαστούν για την επίτευξη της ελάφρυνσης του χρέους» κατέληξε το στέλεχος του ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι στην κοινή ανακοίνωση των δανειστών, το ΔΝΤ τόνισε ότι «οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν άμεσα το πακέτο των μέτρων. Αυτή η προκαταρκτική τώρα θα συμπληρωθεί με περαιτέρω συζητήσεις για μια πειστική στρατηγική και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments