....

Ο Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ (VIDEO)

Aggelopoulos_1995_edessa

Το 1995 βραβεύτηκε στην Έδεσσα, στον κινηματογράφο Μ. Αλέξανδρο, ο σκηνοθέτης Θ. Αγγελόπουλος. Τιμητική πλακέτα του επέδωσε ο τότε Δήμαρχος Έδεσσας κ. Χρ. Βοσνάκης ενώ βραβεύτηκε και από την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και από τον πρόεδρο της κ. Μαν. Σταυρακάκη. Τον Θ. Αγγελόπουλο προλόγισε ο φίλος του – δημοσιογράφος Β. Ραφαηλίδης (που πλέον είναι μαζί στη γειτονιά των αγγέλων…).

Ο Νάκης Πασχαλίδης, αντιδήμαρχος πολιτισμού τότε, μιλά στην κάμερα μας για την εκδήλωση εκείνη αλλά και για τη συμμετοχή του στην ταινία «Ταξίδι στα Κύθηρα».

Εμείς είχαμε καλύψει τότε την εκδήλωση βράβευσης για λογαριασμό της ΕΡΤ ως συνεργάτης και με δημοσιογράφο τον Νίκο Φίστα.

Στην ταινία «Ταξίδι στα Κύθηρα» συμμετείχαν ακόμη ο ηθοποιός του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, ο αείμνηστος Αχιλλέας Αμπάζης καθώς και ο Νάκης Πασχαλίδης (στο ρόλο του τοπογράφου) αλλά και ο ξενοδόχος Γ. Απάλλας. Σκηνή της ταινίας είχε γυριστεί στον π. Αγ. Αθανάσιο για την αγοραπωλησία μιας έκτασης… Και πραγματικά μετά από χρόνια η ταινία διαπιστώνεται ότι ήταν προφητική αφού η Ιερά Μονή Βατοπεδίου διεκδίκησε 180 στρέμματα – φιλέτο του χωριού..

Παρακολουθήστε 2 Βίντεο απο την βράβευση και τις δηλώσεις στην καμερά μας

{flv}aggelopoulos_1995_01{/flv}

 

{flv}aggelopoulos_1995_02{/flv}

 

Παρακολουθήστε 2 Βίντεο με τη Συνέντευξη του φίλου του Θ. Αγγελόπουλου τον Νάκη Πασχαλίδη.

{flv}pasxalidis_gia_aggelopoulo01{/flv}

 

{flv}pasxalidis_gia_aggelopoulo02{/flv}

Σχόλια - Facebook Comments