....

«O ‘TANAP’ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ»

Ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Νατίγκ Αλίγιεφ, δήλωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου που διέρχεται δια μέσου της Ανατολίας –  γνωστός ως ‘TANAP’- (αγγλική (αμερικανική) ονομασία: Trans-Anatolian Natural Gas Pipeline), θα συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία.
 
 

 

 

 

Σε διάσκεψη που έγινε στο Μπακού για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Κασπίας Θάλασσας, ο Αλίγιεφ έδωσε πληροφορίες σχετικά με τα έργα στο ενεργειακό τομέα στη χώρα.
 
 
 Για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στο Νότιο Ευρωπαϊκό Διάδρομο, ο Αλίγιεφ είπε χαρακτηριστικά ότι το έργο αυτό "πατάει στο ένα πόδι στην Τουρκία".
 
 
  
Ο ‘TANAP’ (Pipe line) είναι σημαντικός (συνέχισε)  γιατί είναι ο εγγυητής της περιφερειακής και ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας. Θα αποστέλλονται πλέον των έξι δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.
 
 
 
Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν βοηθούν στη μείωση της εξάρτησης. Επιπλέον, αυτό το φυσικό αέριο είναι φθηνότερο από το ρωσικό και το ιρανικό, είπε ο Αλίεφ.
 
 
 
Ο ίδιος γνωστοποίησε και τους στόχους του Αζερμπαϊτζάν  για τη δημιουργία ενός διαδρόμου φυσικού αερίου στο μέλλον , από το Τουρκμενιστάν και το Καζακστάν που θα μπορούσε να διοχετευθεί στην Ευρώπη μέσω αυτής της γραμμής.
--

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments