....

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ [PHOTOS]

Με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και τους ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης η πανήγυρις της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Παντανάσσης.
 
Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η υποδοχή ιερού λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου, προερχομένου 
από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης. Το ιερό λείψανο μετέφερε ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Πακαλίδης. Ακολούθησε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου και συγχοροστατούντος του οικείου ποιμενάρχου κ. Ιωήλ. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, ο οποίος τόνισε τέσσερις βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να λάβουν οι πιστοί πλούσιες τις ευλογίες της Θεοτόκου: την βαθιά συναίσθηση της αμαρτωλότητος, την ταπείνωση, την μετάνοια και την προσευχή. Ακολούθησε λιτανεία της Εικόνος της Παναγίας της Παντανάσσης και του ιερού λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου.
 
Το πρωί της Δευτέρας (24/9) τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό συλλείτουργο ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου και Εδέσσης. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και τόνισε ότι η Θεοτόκος είχε ως κέντρο της ζωής της τον θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και όχι γενικά τον άνθρωπο. Στην εποχή μας και στην πατρίδα μας σήμερα, επειδή οι άνθρωποι έκαναν κέντρο πάντων χρημάτων (δηλαδή πραγμάτων) τον άνθρωπο, συμβαίνουν πολλά αλλοπρόσαλλα και παράλογα, τόσο αναφορικά με την πίστη και την ηθική, όσο και σχετικά με τα εθνικά θέματα. Η διόρθωση θα έλθει όταν εμπνεόμενοι από το παράδειγμα της Παναγίας όλοι μας προσκολληθούμε στον θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και φρονούμε και πράττουμε με βάση Αυτόν.
Στις εορταστικές ακολουθίες συμμετείχε πολυάριθμοι κληρικοί και πλήθος λαού. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σεπτό λείψανο του Τιμίου Προδρόμου εξέρχεται για πρώτη φορά από τον Ιερό Ναό το Αγίου Σπυρίδωνος, όπου φυλάσσεται εδώ και 100 περίπου χρόνια, από τότε που μεταφέρθηκε εκεί από Έλληνες πρόσφυγες της Μ. Ασίας. Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγ. Νεκταρίου Εδέσσης μέχρι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:https://photos.app.goo.gl/PgRjpPhPik5oYRWG8

 

2018_09_25_090051 2018_09_25_090032 2018_09_25_090024 2018_09_25_090008 2018_09_25_090000
is aluminum sulfide soluble

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments