....

Ο ΠΑΟΚ ΕΚΑΝΕ... ΣΑΚΟ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (3-0)

Ο ΠΑΟΚ έκανε... σάκο του μποξ τον Παναθηναϊκό (3-0) των πολλών αναπληρωματικών «κλειδώνει» την πρωτιά στα πλέι οφ και πάει με την καλύτερη ψυχολογία τη Μεγ. Τετάρτη στον πρώτο ημιτελικό της Λεωφόρου για το Κύπελλο! 

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να καπαρώσει τη δεύτερη θέση, να μετρήσει τις δυνάμεις του, να πάρει ψυχολογία ενόψει κυπέλλου και να σπάσει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ. Είχαν περάσει 33 χρόνια από την τελευταία φορά, τη σεζόν 1983-84, που είχε κάνει το «τρία στα τρία» στην Τούμπα απέναντι στους τρεις της πρωτεύουσας. Προηγήθηκαν το 1-0 επί της ΑΕΚ, το 2-0 επί του Ολυμπιακού, τρίτωσε το… καλό με το 3-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι δυό τους θα τα πουν εκ νέου τη Μεγάλη Τετάρτη, κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες, στη Λεωφόρο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η αποψινή νίκη του «Δικεφάλου», παρά τις πολλές απουσίες και τις πολλές «ρεζέρβες», που επέλεξε να χρησιμοποιήσει με το μυαλό στο κύπελλο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε περισσότερο τη νίκη, το έδειξε από την αρχή, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να είναι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα εκτός τόπου και χρόνου.  

 

Με αλλαγές και οι δύο

Μία ενδεκάδα με αλλαγές και ένα μίνι rotation σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο επέλεξε ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Παναγιώτης Γλύκος επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, αντί του Μπρκιτς, με την τετράδα στην άμυνα να την αποτελούν από τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Λέοβατς.

Στο κέντρο σταθερά ο Τσίμιροτ, ανάσες πήρε ο Κάνιας, με τον Σάχοφ να ξεκινάει, όπως και ο Ουάρντα αντί του φορμαρισμένου Μπίσεσβαρ, ενώ η «φροντ λάιν» του «Δικεφάλου» είχε τρία νέα πρόσωπα: Ενρίκε και Πέλκας στις δύο πλευρές και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Αρκετές αλλαγές κι από το Μαρίνο Ουζουνίδη, που έδωσε ευκαιρίες στις ρεζέρβες, όπως ο Γκιγιέρμο Μόλινς, ο οποίος μέχρι σήμερα μετρούσε μόλις 20 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ ξεκούρασε αρκετούς από τους βασικούς. Εκτός των δεδομένων απουσιών των Μπεργκ, Βιγιαφάνες, Κουρμπέλη, Λουντ, στον πάγκο έμειναν οι Εμποκού, Μολέντο, Χουλτ.

Κυρίαρχος ΠΑΟΚ και άνετα στο 3-0

Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά πέρασαν με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί την μπάλα και τον Παναθηναϊκό να αναζητά τη δημιουργία φάσεων  στο επιθετικό «τρανζίσιον», κοινώς στην κόντρα θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μπουμάλ και Βλαχοδήμου.

Το λάθος του Κρέσπο στο 6’ δεν κόστισε στους γηπεδούχους, καθώς Μόλινς (σε πρώτο χρόνο) και Μπουμάλ καθυστέρησαν, κόστισε όμως η λάθος εκτίμηση της φάσης και το κακό διώξιμο της μπάλας από το Χουμούμη στο 18’ με το οποίο ο «Δικέφαλος» άνοιξε το σκορ. Το «δώρο» του νεαρού αμυντικού του Παναθηναϊκού είχε αποδέκτη τον Πέδρο Ενρίκε, που με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Στιλ γράφοντας το 1-0.  

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε την κυριαρχία στο χορτάρι και στο 27’ η έξυπνη γρήγορη πάσα του Σάχοφ προς τον Ουάρντα, έκοψε την άμυνα των «πράσινων» στη μέση, ο Αιγύπτιος βρήκε τον μόνο και… έρημο Λέοβατς στην απέναντι πλευρά και ο Κροάτης με κάτι σαν σουτ έκανε το 2-0. Οκτώ λεπτά αργότερα (35’) ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ, ο Μάτος στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού πρόλαβε με υπερένταση την μπάλα και ο Σάχοφ από κοντά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0!

 Η Τούμπα πήρε «φωτιά», ο κόσμος ζητούσε επιτακτικά κι άλλο γκολ, το οποίο άγγιξαν οι παίκτες του Ίβιτς, αρχικά με τη βολίδα του Ουάρντα (38’) που απομάκρυνε ο Στιλ, και στη συνέχεια τόσο με το Μάτος, όσο και με τον Πέλκα (43’),με τον τερματοφύλακα των «πράσινων» να λέει «όχι» και τις τρεις φορές. Από… σπόντα παραλίγο στο 45’ να χρηστεί σκόρερ ο Μπουμάλ, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το ευρύ 3-0 υπέρ του «Δικεφάλου».

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-0

Εψαξε το 4-0, έπεσε πάνω στον Στιλ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο 52' κοντά στο 4-0, αλλά ο Σάχοφ δεν βρήκε την μπάλα, μετά το γύρισμα του Αθανασιάδη, όπως έπρεπε για να την στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ.

Με το μυαλό και στο κύπελλο Ιβιτς και Ουζουνίδης έκαναν αλλαγές, αλλά και πάλι οι ασπρόμαυροι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο γκολ σ’ ένα ακόμη γκολ. Αρχικά στο 69’ με τον Πέλκα να θέλει να κάνει το «κάτι παραπάνω» στερώντας από την ομάδα του ένα σχεδόν σίγουρο γκολ, ενώ στο 73’ ο Στιλ με εντυπωσιακή απόκρουση απομάκρυνε την κεφαλιά-κεραυνό του Μάτος.

Στο 77’ ο Αθανασιάδης για πολλοστή φορά μες τη χρονιά στάθηκε άτυχος. Είδε την μπάλα από το πλασέ του να κυλάει αργά και βασανιστικά δίπλα από το κάθετο δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Το θετικό για τον Κλάους είναι πως η Τούμπα τον χειροκρότησε αναγνωρίζοντας την σημερινή προσπάθεια να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ.

Ο Πέλκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ δοκίμασε και πάλι τα αντανακλαστικά του Στιλ στο 82’,

MVP: Ο Πέδρο Ενρίκε αυτή τη φορά ήταν στο γήπεδο έτσι όπως θέλει να είναι ο Βλάνταν Ίβιτς. Κεφάτος, σκόρερ και με σωστές αμυντικές τοποθετήσεις, αν δεν είχε μερικές στιγμές εκνευρισμού θα άγγιζε το άριστα.

Στο ύψος του: Ο Λουκ Στιλ ευθύνεται που το σκορ έμεινε τόσο χαμηλά. Ο Αγγλος τερματοφύλακας είχε πάνω από πέντε σωτήριες επεμβάσεις, μετά από το 3-0.  

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Διαμαντής Χουχούμης πήρε την ευκαιρία από τον Ουζουνίδη, αλλά δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η γκάφα: Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν ένα εξαιρετικό «δώρο» από τον Χουχούμη προς τον Πέδρο Ενρίκε, το οποίο δεν αρνήθηκε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

Το «στραγάλι»: Δεν είχε καμία δύσκολη φάση ο Στυλιαράς σ’ ολόκληρο το 90λεπτο του αποψινού ντέρμπι. Έκανε μια καλή διαιτησία, με σωστές αποφάσεις και στον πειθαρχικό έλεγχο.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη κα το έκαναν με εμφατικό τρόπο, πολύ καλή εμφάνιση, με τον κόσμο στο τέλος να τους μπιζάρει ζητώντας (ή καλύτερα απαιτώντας) το Κύπελλο στον Πύργο το Λευκό!

Ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών κινδύνεψε με συντριβή και αν δεν υπήρχε ο Στιλ το κοντέρ θα είχε γράψει πολλά.  

ΠΑΟΚ (Βλ. Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα (56’ Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς (82’ Κίτσιου), Σάχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Πέλκας, Πέδρο Ενρίκε (71’ Κάμπος), Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης): Στιλ, Χουχούμης, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Μέστο, Βλαχοδήμος (64’ Εμποκού), Ρεις (82’ Μολέδο), Ζέκα, Μπουμάλ, Κλωναρίδης (55’ Μαρινάκης), Μόλινς.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments