....

Ο ΚΟΡΡΕΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ: ΔΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Στρατής Μαζίδης
«Ο Ισημερινός δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για να εξάγει τα αγροτικά του προϊόντα στη Ρωσία,

η οποία έχει τώρα ένα μεγάλο κενό που πρέπει να καλυφθεί, αφού απαγορεύθηκαν οι εξαγωγές από μια σειρά δυτικών χωρών» δήλωσε ο πρόεδρος Rafael Correa.
"Θέλω να πω αμέσως ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε την άδεια κανενός για να πουλήσουμε τα προϊόντα μας σε φιλικές χώρες. Κι εξ όσων γνωρίζω η Λατινική Αμερική δεν αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σχολίασε ο Correa σύμφωνα με το πρακτορείο Andes.
Οι δηλώσεις του Correa ήρθαν ακριβώς μία ημέρα μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι η ΕΕ επρόκειτο να πείσει τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να μην καλύψουν τα εισαγωγικά κενά της Ρωσίας.
"Ας περιμένουμε για την επίσημη καταγγελία της ΕΕ και θα δώσουμε μια απάντηση σε αυτό», είπε ο Κορέα.
Προς το παρόν, οι μπανάνες, τα κομμένα άνθη, καφέ και τσάι αποτελούν τα βασικά αγαθά που εξάγονται από τον Ισημερινό προς τη Ρωσία. Τα στοιχεία από την πρεσβεία της χώρας στη Μόσχα αναφέρουν πως τα έσοδα από την πώληση των μπανανών και των τριαντάφυλλων είναι τα δεύτερα μεγαλύτερα εκτός του πετρελαίου. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2014 εξήχθησαν από τον Ισημερινό 580.000 τόνοι μπανάνας και 9.300 τόνους τριαντάφυλλα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments