....

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ "ΚΑΡΑΤΟΜΕΙ" ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Χρυσοχοΐδης: Νέα Καρατόμηση - Παύεται η διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»

Σχετικά με την απομάκρυνση της μέχρι σήμερα Διοικήτριας του «Έλενα Βενιζέλου» είχε προηγηθεί πριν λίγα 24ωρα η καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου ότι το κεντρικό κτίριο είχε μείνει χωρίς θέρμανση.

 

Συνεχίζονται οι καρατομήσεις διοικητών νοσοκομείων από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».

Σημειώνεται αυτή είναι η τέταρτη καρατόμηση που γίνεται σε επικεφαλής νοσοκομείου από την ημέρα που ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Υγείας.

Οι καρατομήσεις του Χρυσοχοΐδη και η καταγγελία για το «Βενιζέλος»

Είχαν προηγηθεί οι καρατομήσεις των Διοικήσεων: ΜεταξάΑγία Όλγα και Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, όπου ο υπουργός Υγείας είχε διαπιστώσει ανεπάρκειες στη διαχείριση των νοσοκομείων αλλά και ατασθαλίες στην περίπτωση Μεταξά, μία υπόθεση που είχε αποκαλύψει το ethnos.gr.

Σχετικά με την απομάκρυνση της μέχρι σήμερα Διοικήτριας του «Έλενα Βενιζέλου» είχε προηγηθεί πριν λίγα 24ωρα η καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου ότι το κεντρικό κτίριο είχε μείνει χωρίς θέρμανση.

Πάντως η Διοίκηση του Έλενα Βενιζέλου είχε επισημάνει ότι η επίλυση του προβλήματος είχε δρομολογηθεί και ότι οι ασθενείς δεν μεταφέρονταν στο συγκεκριμένο κτίριο αλλά και ούτε νοσηλεύονταν εκεί.

Ακολουθεί προκήρυξη για διοικητές

Η απομάκρυνση της Βασιλικής Γεννηματά από το Έλενα Βενιζέλου όπως και των υπολοίπων στελεχών του ΕΣΥ έρχεται λίγο πριν δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων που θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ με τον νόμο Κεραμέως. Ούτως ή άλλως όμως στο τέλος του χρόνου λήγουν οι θητείες για τους περισσότερους Διοικητές του ΕΣΥ που είχαν λάβει παράταση λόγω του νέου διαγωνισμού για την εξεύρεση νέων προσώπων.

Πηγές του ethnos.gr σημειώνουν ότι ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έλαβε το πράσινο φως από την κεντρική κυβέρνηση πριν απομακρύνει τη Διοικήτρια του «Έλενα Βενιζέλου», καθώς την τελευταία φορά που δεν έχει λάβει τη σχετική έγκριση από το Μέγαρο Μαξίμου για το νοσοκομείο Ηρακλείου, υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments