..

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΤΑ ΒΡΥΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

 

 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΤΑ ΒΡΥΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Μόνο με την οργάνωση θα αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα του κερασιού πριν γίνουν ανεπίστρεπτα

Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του αγροτικού συνεταιρισμού Βρυττών προκειμένου να ενημερωθούν οι αγρότες από τον βουλευτή για θέματα ΕΛΓΑ αλλά και από τα κίνητρα για την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών.

Η μαζική συμμετοχή των νέων του χωριού, τόνισε ο βουλευτής, δημιουργούν ελπίδες ότι μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία για την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών αλλά και να δημιουργηθούν συνθήκες για την σωτηρία του σημαντικού αυτού προϊόντος στο οποίο η Πέλλα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο καθόσον παράγει το 65% της εγχώριας παραγωγής.

Από την πλούσια συζήτηση που έγινε δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η υπόθεση αυτή της ίδρυσης οργανώσεων θα προχωρήσει άμεσα.

Οι αγρότες ενημερώθηκαν ακόμη για το πότε θα πληρωθούν το υπολειπόμενο 30% από τον ΕΛΓΑ για τις περσινές ζημιές, για το αν μπορούν να «αδειάσουν» τα δέντρα τους από τα σκασμένα κεράσια για να προστατευτεί το φυτικό τους κεφάλαιο, για τα αποτελέσματα της επίσκεψης εκπροσώπων από 5 χωριά της Πέλλας στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ την προηγούμενη Τετάρτη ( συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος των Βρυττών Θωμάς Τζαβέλλας).

Το ραντεβού ανανεώθηκε το αμέσως προσεχές διάστημα με πιο συγκεκριμένη και λεπτομερή συζήτηση με αυτούς που θα ξεκινήσουν την ίδρυση μιας ή και δύο οργανώσεων παραγωγών.

Όσον αφορά την συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο της Έδεσσας για τα αγροτικά προβλήματα (και στην οποία δεν θέλησε να παρευρεθεί ο βουλευτής) ο Γιάννης Σηφάκης τόνισε ότι είναι αδιανόητο οι Δήμοι να ασχολούνται με το αγροτικό θέμα τόσο ευκαιριακά ( μια φορά το χρόνο και μόνο όταν προκύπτουν σοβαρές ζημιές από καιρικές συνθήκες), ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε ανούσιες ευκαιριακές συναντήσεις για να «ξεπλυθεί» η αδράνεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και ακόμη δεν επιθυμούσε για κανένα λόγο να παρευρίσκεται σε εκδήλωση μαζί με βουλευτή της Χ.Α.

Ανέφερε στους παριστάμενους ότι είναι και θα είναι πολύ κοντά στους αγρότες και θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες που τους αφορούν.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments