....

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΡΥΒΕ 10 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 28 ΛΕΞΕΙΣ – Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!

Ολόκληρος ο Έβρος συζητάει για τους πρόσφυγες που πήραν ξύλα για να ζεσταθούν από κλειστό καφενείο, αλλά άφησαν χρήματα και ένα σημείωμα στον ιδιοκτήτη. Η ιστορία εκτυλίχθηκε πριν από δύο μέρες (03-12-2018).

Τότε πρόσφυγες και μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα από τον Έβρο, ήρθαν αντιμέτωποι με το απίστευτο κρύο και βρέθηκαν μπροστά σε δυο τσουβάλια ξύλα. Αυτά τα ξύλα βρίσκονταν έξω από κλειστό καφενείο, στη Νέα Βύσσα, δηλαδή στα πρώτα μέρη που συνάντησαν μπαίνοντας από την Τουρκία στη χώρα μας.

Οι άνθρωποι πήραν τα ξύλα για να ανάψουν φωτιά και να ζεσταθούν. Άφησαν όμως ένα σημείωμα μαζί με 10 ευρώ, περιγράφοντας την κατάστασή τους.

Το σημείωμα και τα χρήματα των προσφύγων

«Χθες το βράδυ, ένα γκρουπ ανθρώπων ήρθαμε από την Τουρκία. Λόγω του κρύου έπρεπε να ανάψουμε φωτιά για να ζεσταθούμε και χρησιμοποιήσαμε τις πέτρες σας (μάλλον αντί για woods, έγραψαν stones). Παρακαλούμε πάρτε αυτά τα χρήματα».

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου βρήκε το σημείωμα, όμως όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν ήξερε αγγλικά και πήγε έκπληκτος στον γείτονά του που τον βοήθησε στη μετάφραση. «Ήταν γραμμένο στα αγγλικά, πήγα σε γείτονα να μου το μεταφράσει, απόρησα που είδα έναν λευκό φάκελο και η έκπληξή μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν είδα μέσα τα 10 ευρώ», δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Καζαντζής ιδιοκτήτης του καφενείου.

Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που του συνέβη κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε παράλληλα ότι καθημερινά από το καφενείο του περνούν δεκάδες μετανάστες, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Πηγή: thessnews.gr

 

Σχόλια - Facebook Comments