....

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑΣ

Ήρωα χαρακτηρίζουν τον Δήμαχο Πέλλας και γονείς κυρίως, για την επιμονή του για την φιλομάθειά των μαθητών του Δήμου  εν μέσω κακοκαιρίας και παγωνιάς να πηγαίνουν τα παιδιά όλων των βαθμίδων στο σχολείο κανονικά ενώ να αναφέρουμε ότι σε όλους τους Δήμους του Ν. Πέλλας τα σχολεία είναι κλειστά.

Υπάρχει σχετική ανάρτηση έρευνας ποσοστόύ μαθητών που πήγαν στα σχολεία, σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρει τα παρακάτω:

ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ : ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑΣ 2017

Μόλις μας ενημέρωσαν ότι ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ θα χαρακτηριστεί για το 2017 ως ηρωικός (όπως λέμε ηρωική πόλη Νάουσας) λόγο της προσπάθειας του για διαρκής εκπαίδευση των μαθητών του ακόμα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ο τίτλος της ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑΣ σίγουρα μας ανήκει. Για να έρθουμε όμως στην πραγματικότητα όπως οφείλουμε και ας καταγράψουμε τα γεγονότα όπως έχουν.
Λοιπόν φίλοι μου. Όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου είναι ανοιχτές,(εκτός από αυτές που αποφάσισαν χθες το βράδυ να παραμείνουν κλειστές βέβαια) με την θέρμανση να δουλεύει στο φουλ, το νερό κάπου να τρέχει ελάχιστα, κάπου καθόλου, τόνοι αλατιών να έχουν πέσει μπροστά στα σχολεία, αλλά ………….με μία ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ. Ελάχιστοι είναι οι μαθητές που βρίσκονται εντός των αιθουσών και με πάρα πολλούς δασκάλους να απουσιάζουν, λόγο αδυναμίας μετακίνησής τους από τους τόπους διαμονής τους.


Σας αφήνουμε λοιπόν να κάνετε εσείς τον απολογισμό των ζημιών και κερδών από την αψυχολόγητη απόφαση να λειτουργήσουν τα σχολεία χθες και σήμερα με αυτές τις καιρικές συνθήκες στο Δήμο Πέλλας, ίσως και τον μοναδικό δήμο στην Ελλάδα εκεί όπου υπάρχουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες.
Σας παρουσιάζουμε όμως και το πρωινό δελτίο τύπου παρουσιών και κατάστασης των σχολείων της Δ.Ε. Κρύας Βρύσης για να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα !
1ο Δ.Σ. Κρύας Βρύσης παρόντα 40 παιδιά εκ των 85
2ο Δ.Σ. Κρύας Βρύσης παρόντα το 1/3 των παιδιών εκ των 76
3ο Δ.Σ. Κρύας Βρύσης παρόντα ελάχιστα παιδιά
4ο Δ.Σ. Κρύας Βρύσης παρόντα 30 παιδιά εκ των 58
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λουκά παρόντα σχεδόν όλα
Δημοτικό Σχολείο Ακρολίμνης παρόντα 45 παιδιά εκ των 66
Δημοτικό Σχολείο Σταυροδρομίου παρόντα 0 παιδιά εκ των 37
Σε όλα τα σχολεία υπάρχει απουσία πολλών δασκάλων λόγο αδυναμίας πρόσβασης τους από τους τόπους διαμονής τους.
1ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης αποχώρηση παιδιών λόγο αδυναμίας πρόσβασης της πλειοψηφίας των καθηγητών του
2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης λειτουργία με δυσκολία με απουσίες καθηγητών λόγο αδυναμίας πρόσβασις τους
ΕΠΑ.Λ. λειτουργεί με δυσκολία λόγο απουσίας ορισμένων καθηγητών λόγο αδυναμίας πρόσβασης τους.
Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης η ίδια εικόνα με τα παραπάνω σχολεία
Ξεχάσαμε τέλος να σας μεταφέρουμε την πληροφορία που μας ήρθε ότι στο 2ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών από τους 360 μαθητές πήγαν σχολείο μόλις 15 !
Η αυτού εξοχότης λοιπόν δημοτική αρχή μετά την χθεσινοβραδινή απόφαση να κλείσει σήμερα μόνο τα σχολεία των Δ.Ε. Κύρρου, Πέλλας και της Κοινότητας Γαλατάδων, σύμφωνα με πληροφορίες μας συνεδριάζει σήμερα το πρωί για το τι μέλι γενέσθαι από δω και πέρα !
Μετά από όλ΄ αυτά τι δεν έχετε καταλάβει από τ΄ αυτονόητα φίλοι μου ! Καλή σας ημέρα !

10/1/17

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments