....

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 100 ΔΙΣ. ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ OFFSHORE ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ;

 

 «Αυτό που δεν διευκρίνισε είναι εάν τα 100 δισ. επενδύσεις θα έρθουν μέσω της ίδιας offshore που χρηματοδότησε την εταιρία της συζύγου του και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα»


Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζουν από το Μέγαρο Μαξίμου τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου του ΣΕΒ, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε έτοιμος να γίνει «ιεραπόστολος» για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

«Ο ιεραπόστολος των επενδύσεων, κ. Μητσοτάκης, μοιάζει όλο και περισσότερο με τον καθοδηγητή του, κ. Σαμαρά. Έφτασε να επαναλάβει το ανέκδοτο του 2014, πως θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ.» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

«Η ικανότητά τους να προσελκύσουν επενδύσεις εξάλλου φάνηκε από την απώλεια 25% του ΑΕΠ την περίοδο 2010-2014. Τον ενημερώνουμε ότι το 2017 καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας στις ξένες άμεσες επενδύσεις» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν με νόημα:

«Αυτό που δεν διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι εάν τα 100 δισ. επενδύσεις θα έρθουν μέσω της ίδιας offshore που χρηματοδότησε την εταιρία της συζύγου του και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα».

Ο Κ. Μητσοτάκης νωρίτερα χαρακτήρισε πρώτη πολιτική προτεραιότητα την προσέλκυση επενδύσεων 100 δισ. ευρώ, στα αμέσως επόμενα χρόνια. Παράλληλα σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία δεν συνδέει τις επενδύσεις με τα θετικά οφέλη για την κοινωνία που σημαίνει όμως, όπως υπογράμμισε, περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας γι΄αυτό - συνέχισε ο ίδιος - είναι επιβεβλημένοι οι υψηλοί ρυθμοί υλοποίησης ενός συνεκτικού σχεδίου επενδύσεων.

Τόνισε ότι είναι απαραίτητες για να δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες θέσεις απασχόλησης και ανέφερε ότι απαιτείται ρυθμός ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό σε μια επταετία. Για να έρθουν οι επενδύσεις - δήλωσε - χρειάζεται αποφασισμένη κυβέρνηση και μια κρατική διοίκηση που θα θέτει τις επενδύσεις ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί «διστακτικά και μαγκωμένα».

«Τίποτα δεν μας κάνει να πιστεύουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί έχοντας τις επενδύσεις ως πρώτη προτεραιότητα», σημείωσε συμπληρώνοντας ότι το δικό του κυβερνητικό σχήμα θα λειτουργεί με δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς αλλά και τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που θα επιλέγονται από το κράτος.
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments