....

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦ. ΜΠΙΡ0Σ «ΣΚΑΡΦΙΖΕΤΑΙ» ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

 Τι θα γίνει τελικά; «μπαλάκι» της μικροπολιτικής έχει φτάσει το θέμα των νερών της λίμνης Βεγορίτιδας; Οι τελευταίες εξελίξεις όπως εμείς τις παρακολουθούμε διαπιστώσαμε ότι ο Αντιπεριφεριάρχης Φλώρινας κ Μπίρος έχει επιστρατεύσει ένα σωρό δικαιολογίες για να καταφέρει, (αφού αυτός είναι ο στόχος του), να "αδειάσει την λίμνη Βεγορίτιδα μέσω του θυροφράγματος" που βρίσκεται στην Άρνισσα. Με μια πρόχειρη λοιπόν δικαιολογία είναι και αυτή όπως αναφέρεται σε συνέντευξη τύπου ότι «υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή του Φαραγγίου» και ότι αυτός είναι και σοβαρός λόγος να αδειάσει η λίμνη . Εμάς μας θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά και μια πολύ φθηνή δικαιολογία. Επίσης ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας ανάμεσα στις προτάσεις του είναι τα νερά που προέρχονται από τους χείμαρρους και τα ποτάμια που τρέχουν από το όρος Καϊμακτσαλάν να διοχετευθούν σε περιοχές των χωριών της περιφέρειας Φλώρινας προς δικό τους όφελος γενικότερα.  Όλες αυτές οι δηλώσεις και οι προτάσεις εμάς μας δείχνουν περίτρανα ότι κρύβουν τα συμφέροντα των καταπατητών της λίμνης τα οποία και ο Αντιπεριφεριάρχης υπερασπίζετε με κάθε του δήλωση.Image and video hosting by TinyPic

Από ότι γνωρίζουμε το παραπάνω θέμα θα συζητηθεί και θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Έδεσσας στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 2-12-2015 και εμείς θα παρακολουθήσουμε την όλη εξέλιξή του.

Επίσης ο Αντιπεριφ. Φλώρινας εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη διαχειριστικός φορέας για να χειριστεί το μέλλον της λίμνης όσον αφορά την σταθερή της στάθμη, δημιουργεί εντυπώσεις και μιλάει υποτιθέμενα για μια ‘’σωστή μελέτη’’ και ορθή διαχείριση της λίμνης με ανώτατα και κατώτατα όρια, προς όφελος πάντω όπως λέει όλων, που μάλλον αυτό δεν ισχύει. Τι λέει όμως το αρμόδιο Υπουργείο; Οι κάτοικοι ένθεν κι ένθεν μαλώνουν, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τα σχόλια που διαβάσαμε σε σχετικό κείμενο της συνέντευξής στην παρακάτω ανάρτηση: (http://anapodoi.blogspot.gr/2015/11/video_26.html?m=1 )

 

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που πραγματοποίησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των επισκέψεων που πραγματοποίησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δ. Μακεδονίας κ. Μιχελάκη, συζητήθηκε το πλαίσιο διαχείρισης της λίμνης Βεγορίτιδας. Από την πλευρά της Π.Ε. Φλώρινας έγινε παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής του Φαραγγίου ενώ συμφωνήθηκε να οριστεί συντονιστικό όργανο με εκπροσώπους της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, της Π.Ε. Φλώρινας, της Π.Ε. Πέλλας, του Δήμου Αμυνταίου και της Δ.Ε.Η., που θα αποφασίζει για τη λίμνη στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των ακτημόνων της περιοχής. Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί η εκπόνηση μελετών για τη διαχείριση των λιμνών του κάμπου του Αμυνταίου συνολικά.
Επιπλέον ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου του πανεπιστημίου της Φλώρινας προκειμένου να ενταχθούν τα έργα για την αναβάθμισή του ενώ έγινε συζήτηση και για τη διαχείριση των νερών του όρους Βόρας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments