....

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…

 

 

 

Αναγεννησιακές κατοικίες, μεσαιωνικά κάστρα, λιθόστρωτα σοκάκια, πέτρινα τείχη, συντριβάνια, κάστρα, γέφυρες, νεογοτθικές εκκλησίες και γραφικές πλατείες συνθέτουν το παραμυθένιο σκηνικό της Νυρεμβέργης. Της πανέμορφης γερμανικής πόλης που είναι κτισμένη στην κοιλάδα του ποταμού Pegnitz και στις συνειδήσεις όλων όσων αγαπούν τα ταξίδια στο όνειρο!

Μια βόλτα στο Μεσαίωνα
Περπατώντας στα σοκάκια της παλιάς πόλης είναι αδύνατον να μην κάνετε ταυτόχρονα μια επιστροφή στο παρελθόν. Ξεκινήστε το πισωγύρισμα στο χρόνο από το μεσαιωνικό κάστρο Kaiserburg (12ος αιώνας), το εντυπωσιακό οχυρωματικό έργο που βρίσκεται κτισμένο στο ψηλότερο σημείο της πόλης, και απολαύστε τη θέα της Νυρεμβέργης από τις επάλξεις και το εσωτερικό του κάστρου το οποίο περιλαμβάνει το ομώνυμο μουσείο Kaiserburg Museum, τα δωμάτια του αυτοκράτορα, μια εκκλησία του 11ου αιώνα και τους επιβλητικούς πύργους Sinwellturm και Luginsland.
Ύστερα, επισκεφθείτε την κατοικία-μουσείο του Γερμανού ζωγράφου, χαράκτη και μαθηματικού Albrecht Duner που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κάστρο και δίπλα σε κατοικίες που παραπέμπουν στις αρχές του 16ου αιώνα. Πιο μετά, κατηφορίστε προς το κέντρο της παλιάς πόλης και χαθείτε ανάμεσα σε γοτθικές εκκλησίες και αναγεννησιακά παλάτια.

 

Η πόλη των Μουσείων
Ξεκινήστε την περιπλάνησή σας στα μοναδικά μουσεία της πόλης από το Γερμανικό Εθνικό Μουσείο (Germanisches Nationalmuseum), ένα από σημαντικότερα μουσεία τέχνης στη Γερμανία το οποίο είναι αφιερωμένο στη γερμανική τέχνη και κουλτούρα. Ύστερα, κάντε μια στάση στο Σιδηροδρομικό Μουσείο _ η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή στη Γερμανία λειτούργησε στη Νυρεμβέργη όπου στεγάζεται επίσης και το Μουσείο Επικοινωνιών.
Εάν έχετε μαζί σας παιδιά ή αν απλώς θέλετε να αισθανθείτε ξανά παιδί μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Παιχνιδιών και να γνωρίσετε την μεγάλη παράδοση της πόλης στην κατασκευή παιχνιδιών. Στο τέλος, περπατήστε δίπλα στις όχθες του ποταμού Pegnitz που διασχίζει την πόλη και αναζητήστε το ιστορικό «Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος». Κτισμένο το 1332 ως γηροκομείο-νοσοκομείο-πτωχοκομείο, αποτελεί το παλαιότερο στον κόσμο και εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα! Στη Νυρεμβέργη υπάρχουν επίσης πάρα πολλές εκκλησίες διάσπαρτες μέσα στην παλιά πόλη αρκετές από τις οποίες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Οι τρεις πιο σημαντικές είναι οι St Sebald , St Lawrence και Frauenkirche.

 

Η μαγική αγορά
Στην κεντρική λιθόστρωτη πλατεία Hauptmarkt λειτουργεί καθημερινά μία μεγάλη υπαίθρια αγορά με φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα, απ’ όπου ψωνίζουν οι κάτοικοι της πόλης. Κάντε μια μικρή _ ή και μεγάλη _ στάση μπροστά στους γεμάτους από φρούτα, λαχανικά, λουκάνικα (φυσικά), μπισκότα και κρασί πάγκους και αγοράστε από πλανόδιους ψωμάκια με λουκάνικα και διάφορες σος. Πιείτε ζεστό κρασί Glühwein ξαποσταίνοντας σε ξύλινα stands και αγοράστε μοναδικά αναμνηστικά.  Στον ίδιο χώρο λειτουργεί από το 1628 η χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης (Christkindles-markt), από τις παλιότερες της Γερμανίας, που συγκεντρώνει πάνω από 2.000.000 επισκέπτες την περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμβολο της χριστουγεννιάτικης αγοράς της Νυρεμβέργης είναι το χρυσοποίκιλτο σιντριβάνι Schoner Brunnen, που βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη της πλατείας.

 

Περίπατος στο αυτοκρατορικό δάσος
Ο ζωολογικός κήπος της Νυρεμβέργης είναι ένας από τους παλαιότερους της Ευρώπης και από τους μεγαλύτερους της ηπείρου. Έχει πάνω από 3000 ζώα από περισσότερα από 300 είδη ζώων. Βρίσκεται στο Nuremberg Reichswald (αυτοκρατορικό δάσος) και καλύπτει μία έκταση 170 στρεμμάτων. Μπορείτε να δείτε, πέραν όλων των άλλων τίγρη Σιβηρίας, ασιατικά λιοντάρια, πολικές λεοπαρδάλεις και πολικές αρκούδες, Συριακή καφέ αρκούδα, τσίτες, ρινόκερους, ταπίρ, γορίλλες, θαλάσσιους ελέφαντες και πολλά ακόμη άγρια ζώα. Επίσης, στο ενυδρείο του ζωολογικού κήπου μπορείτε να δείτε δελφίνια και πολλά ακόμη ζώα που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά. .

Τα καλύτερα λουκάνικα της Γερμανίας είναι εδώ!

Αναγεννησιακές κατοικίες, μεσαιωνικά κάστρα, λιθόστρωτα σοκάκια

Δεν γίνεται να επισκεφθείτε την Νυρεμβέργη και να μην δοκιμάσετε σε κάποια από τις αμέτρητες μπυραρίες τα περίφημα “λουκάνικα της Νυρεμβέργης” τα οποία είναι τα καλύτερα της χώρας ενώ απαγορεύεται να φτιαχτούν αλλού, ακόμη και στη Γερμανία! Ζητήστε να σας τα σερβίρουν με ξινολάχανο, πατατοσαλάτα και την πικάντικη σος horseradish η οποία προέρχεται από φυτό. Μην παραλείψετε να τα συνοδέψετε τα με μία από τις ατέλειωτες μπύρες της πόλης!

 

Απόδραση στον παράδεισο της μπύρας (και όχι μόνο)
Το μαγευτικό Μπάμπεργκ απέχει μόλις 63 χλμ. από το κέντρο της Νυρεμβέργης (54 λεπτά) και αποτελεί μία από τις πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ευρώπης. Είναι χτισμένο, όπως η Ρώμη επάνω σε επτά λόφους και είναι γεμάτο από αρχιτεκτονικούς θησαυρούς και αντικερί ενώ διαθέτει εννέα ζυθοποιίες με πάνω από 30 ποικιλίες μπύρας λόγος για τον οποίο πολλοί το αποκαλούν “παράδεισο της μπύρας”. Επισκεφθείτε το παλιό δημαρχείο-κόσμημα, μισοξύλινο πάνω στο νησάκι του ποταμού Ρέγνιτς και τον καθεδρικό ναό της πόλης (1012 μ.Χ.) και απολαύστε παραδοσιακή σούπα με πάπια σε κάποιο εστιατόριο επάνω στο ποτάμι. Εάν διαθέτετε μέρες και χρόνο μην αμελήσετε να πάρετε τον “Ρομαντικό Δρόμο” με προορισμό το μαγευτικό Ρόττενμπουργκ, που σημαίνει «Κόκκινο Κάστρο» καθώς και το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ. Με την γραμμή 1 το μετρό μπορείτε να επισκεφτείτε επίσης την γειτονική πόλη Fürth η οποία είναι αρκετά συμπαθητική. Μία άλλη καλή ιδέα είναι να οργανώσετε μια ημερήσια εκδρομή στο κοντινό Μόναχο. Το ταξίδι με το τρένο έχει διάρκεια 1 ώρα και 45 λεπτά!

Info

Πετάξτε για τη Νυρεμβέργη με την ΑEGEAN με 2 απ’ευθείας πτήσεις εβδομαδιαίως από τη Θεσσαλονίκη από 14 Ιουλίου 2017.
Πώς θα πάτε από το αεροδρόμιο στην πόλη: Το διεθνές αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης το οποίο έχει βραβευτεί ως το καλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας το 2009 συνδέεται με το κέντρο της πόλης και το σιδηροδρομικό σταθμό της με τη γραμμή U2 του μετρό, σε μία διαδρομή που διαρκεί περίπου 12 λεπτά. Η Νυρεμβέργη διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς, με μετρό, τραμ και λεωφορεία που καλύπτουν το σύνολο της πόλης και τις γύρω περιοχές. Το ιστορικό κέντρο είναι καλύτερα να το δείτε ωστόσο τριγυρίζοντας με τα πόδια. Μπορείτε να οργανώσετε τη διαμονή σας από την ιστοσελίδα της Aegean εδώ 

ΠΗΓΗ  https://www.taxidologio.gr/nuremberg-todo-zoo.html

https://www.taxidologio.gr/

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments