....

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΕΠΕΙΔΗ… ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ


 

Τον διοικητή του Νοσοκομείου της Βέροιας καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί επειδή απέλυσε γιατρό με τη δικαιολογία ότι δεν είχε αρκετά χειρουργεία, τη στιγμή που 250 ασθενείς ήταν στην αναμονή.

  • 04 Ιανουαρίου 2024 12:33

Με ευτράπελα ξεκίνησε το νέο έτος στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς μία από τις πρώτες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αφορά την απόλυση γιατρού από διοικητή νοσοκομείου και μάλιστα με φαιδρή αιτιολογία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, ο διοικητής του νοσοκομείου Βέροιας κ. Πλιόγκα δεν δίστασε παραμονή πρωτοχρονιάς να απολύσει επικουρικό γιατρό, και μάλιστα απροειδοποίητα, ο οποίος για τρία συνεχόμενα χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου της Βέροιας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου της Βέροιας ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός «περίσσευε» την ώρα που μόλις πριν από 7 μήνες με την επίκληση «έκτακτων» αναγκών είχε προσλάβει στην ίδια κλινική έναν επιπλέον επικουρικό γιατρό.

«Αναρωτιόμαστε, τι άλλαξε στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε έως σήμερα; Οι λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου να προσλάβει και τρίτο επικουρικό γιατρό εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι σήμερα. Και αυτό ο διοικητής του νοσοκομείου της Βέροιας το γνωρίζει πολύ καλά», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της.

Ο αριθμός των χειρουργείων ήταν μικρός επειδή δεν υπάρχει αναισθησιολόγος

Στο ίδιο έγγραφο οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι είναι προκλητικός ο ισχυρισμός του διοικητή του νοσοκομείου κ. Πλιόγκα, στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας, ότι ο συνάδελφος απολύθηκε επειδή ο αριθμός των χειρουργείων είναι χαμηλός.

«Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο αριθμός των χειρουργείων που πραγματοποιούνται είναι χαμηλός όχι επειδή δεν υπάρχουν ανάγκες, αφού στη λίστα αναμονής της Ορθοπαιδικής Κλινικής είναι 250 ασθενείς, αλλά εξαιτίας της έλλειψης Αναισθησιολόγων. Είναι πρόκληση γιατί ο ίδιος ο κ. Πλιόγκας είχε απαιτήσει τον Σεπτέμβριο να περιοριστεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των χειρουργείων, ώστε να μην υπάρξει υπέρβαση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου», αναφέρουν οι γιατροί.

Αξιοποίησε δηλαδή ο κ. Πλιόγκας τα αποτελέσματα των δικών του ενεργειών αλλά και της πολιτικής που με συνέπεια υλοποιεί, σύμφωνα με την οποία κριτήριο για τη στελέχωση μιας κλινικής, ενός τμήματος, ενός νοσοκομείου, είναι η εξασφάλιση των εσόδων από την ανταποδοτική τους λειτουργία και όχι οι ανάγκες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η απόλυση του επικουρικού γιατρού έγινε παραμονές των κρίσεων για τους διορισμούς νέους διοικητών στα νοσοκομεία και στις υγειονομικές περιφέρειες, αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

«Η απόλυση του ενός γιατρού που πρόσφερε τις υπηρεσίες του για 3 συνεχόμενα χρόνια στο νοσοκομείο της Βέροιας, η μείωση του αριθμού των χειρουργείων για να μη γίνει υπέρβαση του πετσοκομμένου προϋπολογισμού που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, είναι «τα προσόντα» που θα συμπεριλάβει ο κ. Πλιόγκας στο βιογραφικό του για να διεκδικήσει ξανά τη θέση του διοικητή με αξιώσεις. Είναι το διαβατήριο του για να μην απολυθεί εκείνος και να συνεχίσει να παίρνει τον παχυλό μισθό του διοικητή», σύμφωνα με τους γιατρούς.

«Απαιτούμε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του συναδέλφου ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δημόσιο σύστημα υγείας. Κανείς γιατρός, κανείς υγειονομικός δεν περισσεύει. Απαιτούμε να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία των συναδέλφων συμβασιούχων και να μονιμοποιηθούν όλοι τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις», καταλήγουν οι γιατροί στην ανακοίνωσή τους.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments