....

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ : ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥ ΑΣΘΕΝΗ

 

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας να επιβάλει ποινή σε γιατρό του νοσοκομείου, ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει παράνομη προφορική εντολή για διακομιδή βαρέως πάσχοντος, διασωληνωμένου ασθενούς.

 

     Οι νοσοκομειακοί γιατροί δε δεχόμαστε να επωμιζόμαστε τις ευθύνες της πολιτείας, η οποία με την διαχρονική υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των νοσοκομείων, είναι υπεύθυνη για τις επικίνδυνες συνθήκες διακομιδής για ασθενείς και υγειονομικούς. Δε δεχόμαστε να μας χρίζουν εντατικολόγους ή αναισθησιολογους χωρίς να είμαστε, για να γίνει όπως-όπως η διακομιδή. Είμαστε επιστήμονες με συνείδηση και ευθύνη απέναντι στον ασθενή και όχι περιφερόμενες άσπρες μπλούζες.

 

     Ο συνάδελφος, ο οποίος είναι ορθοπαιδικός, ζήτησε να του επιδοθεί εγγράφως η εντολή να εκτελέσει τη διακομιδή, προκειμένου να αναλάβει η διοίκηση πλήρως την ευθύνη για την έκθεση του ασθενούς σε κίνδυνο.

      Ο διοικητής του νοσοκομείου Λαμίας γνώριζε πως δίνοντας γραπτή εντολή, θα ήταν ο ίδιος υπόλογος σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι στον ασθενή. Γι’ αυτό επέλεξε παράνομα, να δώσει προφορική εντολή και αντί να απολογηθεί για αυτό, επέβαλλε ποινή στέρησης μισθού 9 ημέρων στον συνάδελφο, ο οποίος έκανε αυτό που του υπαγόρευε η συνείδησή του και ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας.

 

     Η απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Λαμίας δεν αποτελεί απλά τιμωρία προς το συνάδελφο, αλλά και προσπάθεια «παραδειγματισμού» των υπολοίπων συναδέλφων.

 

     Η προσπάθεια τρομοκράτησης των νοσοκομειακών γιατρών δεν θα περάσει. Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για στέρηση μισθού του συναδέλφου και να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη στελέχωση των ασθενοφόρων με το ενδεδειγμένο μόνιμο προσωπικό.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments