....

ΤΟ ΝΕΟ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΙΧ ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ

Μετά από μία σειρά ενεργειών και διευκολύνσεων προς τους κατόχους αυτοκινήτων που έχουν κλαπεί ή αποσυρθεί ώστε να διαγραφούν από τα μητρώα του υπουργείου Μεταφορών και της εφορίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ αναμένεται μέσα στο Σεπτέμβριο να κάνει νέα επίσημη διασταύρωση για να εντοπίσει ανασφάλιστα αυτοκίνητα.
Κάτι που έκανε και στις 6 Ιουνίου 2017, αλλά ακύρωσε λόγω μεγάλο αριθμού οχημάτων που εμφανίζονταν στην λίστα, ενώ είχαν αποσυρθεί η κλαπεί .
Ετσι εδώ και δύο μήνες οι κάτοχοι αυτών των οχημάτων έχουν την δυνατότητα να προβούν σε διαγραφή τους, ώστε να ξεκαθαρίσουν τα μητρώα του Υπουργείου Μεταφορών και της εφορίας και να γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα.
Στο μεταξύ με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή τροποποιήθηκε το ποσό των επιβαλλόμενων προστίμων για τα ανασφάλιστα ως εξής :
100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά εκατοστά
• 150 ευρώ για δίκυκλα κυβισμού άνω των 250 κυβικών
• 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά
• 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ελευθερίας του Τύπου της Κυριακής» τα δύο συναρμόδια υπουργεία ( Μεταφορών και Οικονομικών) προωθούν νομοθετική ρύθμιση ώστε παλιά οχήματα, με ημερομηνία κυκλοφορίας πριν από την 4η Μαρτίου του 2004, να μπορούν να απαλλαχθούν οριστικά από τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιση μέσω μιας απλής δήλωση απαλλαγής.
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα στη δήλωση αυτή, ο ιδιοκτήτης του προς οριστική διαγραφή οχήματος, με μια διαδικασία εξπρές θα δηλώνει ότι το όχημα δεν κυκλοφορεί πλέον πχ λόγω καταστροφής, αχρηστίας για πολύ καιρό, κλοπής κλπ.
Ενώ στις περιπτώσεις που εντοπιστούν δηλώσεις με ψευδή στοιχεία θα επιβάλετε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι, σε πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής σε άτυπη διασταύρωση της ΑΑΔΕ τον περασμένο Ιούλιο από τα 1.100.000 ανασφάλιστα τον Ιούνιο, ο αριθμός αυτός μειώθηκε στα 450.000.
Και προφανώς θα μειωθεί περισσότερο με την νέα διαδικασία διαγραφής οχημάτων που σχεδιάζουν τα δύο συναρμόδια υπουργεία.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments