....

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΥΡΑ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ

Νεκρός  έχει πέσει ο βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη, Γιουνές Αμπουγιακούμπ στην περιοχή Σαντ Σαντουρνί ντ' Ανόια όπως ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία
Newsroom Newsroom

Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο φερόμενος ως βασικός δράστης της επίθεσης που διαπράχθηκε στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκε από πυρά των ανδρών της.

Ο 23χρονος Μαροκινός ήταν, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, ο οδηγός του λευκού βαν που σκότωσε 15 ανθρώπους στον πεζόδρομο της Las Ramblas κατά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Πέμπτης στη Βαρκελώνη και σκοτώθηκε σε περιστατικό στην περιοχή Σουμπιράτς, δυτικά της Βαρκελώνης.

Όπως μετέδωσε το ισπανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά που ήταν τελικά ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οδηγός της επίθεσης με βαν στην Καταλονία.


Η Mossos d'Esquadra, η καταλανική αστυνομία, επιβεβαίωσε ότι άνδρες της σκότωσαν ένα πρόσωπο που φαίνεται ότι ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά στο Σουμπιράτς.

"Ένας ύποπτος στο Σουμπιράτς είχε ζωστεί με κάτι που μοιάζει με ζώνη με εκρηκτικά. Ο ύποπτος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε" ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στο Twitter.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia, μια κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τις αρχές για τον ύποπτο.

Το Σουμπιράτς είναι μια μικρή κοινότητα στο Αλτ Πενεδές, στην επαρχία της Βαρκελώνης, σε απόσταση μια ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη της Βαρκελώνης.

Στο σημείο είχαν σπεύσει πυροτεχνουργοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ζώνη που φορούσε ο ύποπτος ήταν πραγματικά παγιδευμένη με εκρηκτικά ή αν ήταν ψεύτικη, όπως εκείνες που φορούσαν οι τρομοκράτες που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Καμπρίλς. Χρησιμοποιούν ένα ρομπότ προκειμένου να πλησιάσουν με ασφάλεια στον ύποπτο.

Ο άνδρας που ήταν ζωσμένος με μια ζώνη με εκρηκτικά και πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Σουμπιράτς, στην επαρχία της Βαρκελώνης, μοιάζει με τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τον βασικό ύποπτο για τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στην Καταλονία, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

Οι έρευνες συνεχίζονται

Η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε απόψε πως μολονότι επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του τελευταίου από τους υπόπτους που καταζητείτο, του 22χρονου Μαροκινού Γιουνές Αμπουγιακούμπ, οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Όπως είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καταλονίας, οι αρχές δεν θεωρούν ότι έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση των αρχών ασφαλείας. "Είπαμε μόνο ότι από τον πυρήνα (που διέπραξε τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη) των 12 υπόπτων οι 4 έχουν συλληφθεί, δύο σκοτώθηκαν στο Αλκανάρ, 5 στο Καμπρίλς και τώρα έχουμε έναν τρομοκράτη νεκρό στο Σουμπιράτς", είπε ο Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα La Vanguardia.

Αναφερόμενος στη σημερινή επιχείρηση, ο Τραπέρο εξήγησε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε από δύο πηγές για την παρουσία ενός υπόπτου: η μία ήταν μια αστυνομική πηγή στο Σαντ Σαντουρνί ντ' Ανόια και η δεύτερη μια γυναίκα που δήλωσε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία ότι είχε δει τον νεαρό στην περιοχή της γειτονικής κοινότητας Σουμπιράτς.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ιμάμης Αμπντελμπακί Ες Σάτι σκοτώθηκε στην έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης στην πόλη Αλκανάρ. Στο σπίτι αυτό βρέθηκαν 120 φιάλες βουτανίου, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο πυρήνας σχεδίαζε μια πολύ μεγαλύτερη επίθεση με εκρηκτικά.

Λίγο νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν ευχαρίστησε την αστυνομία για τις προσπάθειες που κατέβαλε τις τελευταίες ημέρες και είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, με τον οποίο ήταν σε συχνή επαφή από την πρώτη στιγμή των επιθέσεων.

elpais2.jpg

Διαβάστε περισσότερα: Νεκρός από αστυνομικά πυρά ο τρομοκράτης της Βαρκελώνης - Dikaiologitika News

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments