....

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ : ΆΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ, ΤΩΡΑ!

 

Ούτε δέκα ημέρες δεν μετράει το 2024, ήδη όμως μετράμε ακόμα μια δολοφονημένη. Η 41χρονη Γεωργία, μητέρα ενός παιδιού, έγκυος στον τρίτο μήνα, δολοφονήθηκε άγρια από τον σύντροφο της στην Χαλκιδική. Την ίδια ώρα, άλλη μια γυναίκα στο Ζεφύρι παλεύει για την ζωή της διασωληνωμένη στην εντατική, αφού ο σύζυγος της την περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό και την πυρπόλησε μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Κάθε μέρα λιγότερες. Και όπως αποδεικνύεται ξανά, οι γυναικοκτόνοι έχουν τα κλειδιά του σπιτιού. Φτάνει πια! Μπροστά στο διαρκές έγκλημα των γυναικοκτονιών δεν μπορεί η Πολιτεία απλώς να παρακολουθεί. Άμεσα μέτρα, τώρα!

Τι άλλο περιμένει η κυβέρνηση για να προχωρήσει στα ελάχιστα που θα έπρεπε να έχουν γίνει πράξη, χθες; Δομές ουσιαστικής υποδοχής και άμεσης απόκρισης σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, ενίσχυση των τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛΑΣ με εξειδικευμένο προσωπικό.

Και φυσικά η αυτονόητη κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία στον ποινικό κώδικα, ώστε να γίνει ορατό το αδίκημα, οι ρίζες του και η ξεχωριστή ποινική του απαξία.


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments