....

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ, ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η Νέα Αριστερά είναι δύναμη της σύγχρονης, δημοκρατικής, μαχόμενης Αριστεράς

 

Μπαίνει στην τελική ευθεία η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για την διαμόρφωση πολιτικού φορέα.

 

Όπως είναι γνωστό, η 11μελής κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς συστήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2023, με πρόεδρο τον Αλέξη Χαρίτση

 

Η οργανωτική συγκρότηση όμως της Νέας Αριστεράς, ως πολιτικού φορέα ξεκινά με την σύσκεψη στελεχών την Παρασκευή 12-1-24 το απόγευμα στην Αθήνα.

Το διήμερο 12 και 13 Ιανουαρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιείται σύσκεψη στελεχών από όλη τη χώρα με απώτερο στόχο την διενέργεια Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης στα τέλη Φεβρουαρίου 2024, από όπου αναμένεται να προκύψει η τελική οργανωτική συγκρότηση του χώρου.

Στην σύσκεψη αυτή θα μετέχουν στελέχη που αποχώρησαν πρόσφατα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 60 πρώην βουλευτές, συνδικαλιστικά στελέχη, ακαδημαϊκοί, αλλά και προσωπικότητες από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για τον πυρήνα στελεχών που φιλοδοξεί να αποτελέσει την «καρδιά» του νέου πολιτικού φορέα με ορίζοντα φυσικά τις επικείμενες ευρω-εκλογές του Ιουνίου.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο Ίδρυμα (Εχελιδών & Πειραιώς 144). Την Παρασκευή (12/1) η διαδικασία ξεκινάει στις 18.00 με ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Χαρίτση ενώ το Σάββατο(13/1,) η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 09.00 και θα ολοκληρωθεί στις 18.00. 

Η διαδικασία είναι ανοιχτή για όλους και όλες.

Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε εκδήλωση στην Καλαμάτα όπου ο Αλέξης Χαρίτσης όπου θα συμμετέχει σε εκδήλωση – συζήτηση του χώρου στην οποία θα μετάσχει και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Χριστόπουλος ο οποίος σηματοδοτεί το «άνοιγμα» της Νέας Αριστεράς και σε πολιτικά πεδία πέραν των αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα την ερχόμενη εβδομάδα και μέσα στο Φεβρουάριο έχουν προγραμματιστεί από τη Νέα Αριστεράπάνω από 80  συνελεύσεις φίλων του κόμματος σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ήδη έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις τέτοιου τύπου στα Γιάννενα, την Φλώρινα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο ενώ θα οργανωθούν και άλλες στις υπόλοιπες περιφέρειες και τις μεγάλες πόλεις. Όπως είναι γνωστό τέλη Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ανάλογη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα - πρωτοβουλία υποστήριξης της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς στο Νομό Πέλλας προετοιμάζεται για δύο παρόμοιες εκδηλώσεις στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά μέσα στο Γενάρη.

Η Νέα Αριστερά δεν αρκείται μόνο στις οργανωτικές κινήσεις της αλλά και στην ώσμωση με τις κινηματικές διαδικασίες που καταγράφονται στην κοινωνία με αιχμή την δημιουργία μετώπου αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης που προωθείται με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Όπως αναφερόταν στο κάλεσμα για συμμετοχή στις φοιτητικές και εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις «τασσόμαστε απέναντι στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πρακτικές της κυβέρνησης που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής μας. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσων αντιδρούν και καλούμε σε ένα μέτωπο ανυπακοής όλου του αριστερού και προοδευτικού κόσμου.

Όλες οι Αριστερές δυνάμεις, όλες οι Προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να δώσουν αυτή τη μάχη χωρίς αστερίσκους για να μην παραβιαστεί το Σύνταγμα, για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Η Νέα Αριστερά είναι δύναμη της σύγχρονης, δημοκρατικής, μαχόμενης Αριστεράς η οποία θέλει να διαμορφώσει νέες συνθήκες κοινωνικής δυναμικής.

Από το Γραφείο Τύπου της Ομάδας Υποστήριξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς στην Πέλλα

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments