....

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ MEDIA

 

media_logo

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν στις 16/5 οι προϊστάμενοι των υπαλλήλων της ΕΡΤ που χρέωσαν προ διετίας τη δημόσια τηλεόραση με 300.000 ευρώ για ροζ τηλεφωνήματα και κλήσεις σε μέντιουμ.

 

Στα 500 εκατ. ευρώ, το χρέος που συσσωρεύεται το 2010 στο Alter, ενώ αναμένεται με αγωνία να δοθεί από τις πιστώτριες τράπεζες, το «πράσινο φως» για αναχρηματοδότηση. Πάντως από τον έναν μέτοχο του καναλιού προκρίνεται η προοπτική της συνεργασίας με κυπριακό fund και από τον άλλο η λύση Κορωνιά.

«Δεν πρόκειται να αποχωρήσω από το Alter» δηλώνει εν τω μεταξύ, από την πλευρά του, ο Νίκος Χατζηνικολάου, για να προσθέσει ότι «αυτό δεν θα συμβεί, αν δεν εκπνεύσει η διάρκεια του συμβολαίου του με το κανάλι».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την «απαράδεκτη και αντεργατική συμπεριφορά» της εργοδοσίας της «ΕΞΠΡΕΣ», καθώς οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες.

Εν τω μεταξύ ο ιός των ζημιών έχει κολλήσει σε όλα τα κανάλια, ενώ ακόμη και οι Γερμανοί του RTL Group βλέπουν παντού τις επενδύσεις τους στην Ευρώπη να «αυγατίζουν» πλην της Ελλάδας στην οποία ο Alpha καταγράφει χασούρα 21 εκατ. ευρώ.

Με σημαντικές καθυστερήσεις πληρώνει τους 300 και πλέον εργαζόμενους στην ΙΜΑΚΟ, ο Π. Κωστόπουλος, καθώς οι μεν μισθωτοί αναμένουν τα δεδουλευμένα του Φεβρουαρίου, οι δε εξωτερικοί συνεργάτες δεν έχουν πληρωθεί από τις αρχές του έτους.

Ο Β. Αλεξόπουλος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μουσείου - Αρχείου της ΕΡΤ ορίστηκε αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΕΡΤ στο Δ.Σ. του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου.

Για ένα ακόμη χρόνο συμφώνησε να ανανεώσει τη συνεργασία του με το Mega, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Αίτηση συνταξιοδότησης και όχι παραίτησης στο Δ.Σ. της ΕΡΤ υπέβαλε τελικά η Ειρήνη Γαβαλά, διευθύντρια της ERT World.

Την κήρυξη κυλιόμενων 24ωρων κινητοποιήσεων στις εταιρείες Option Press - Extreme Editorial Services αποφάσισαν οι ενώσεις ΕΣΠΗΤ, ΠΕΛ και ΕΠΠΗΤ ζητώντας την εξόφληση των αποδοχών των εργαζομένων από το Νοέμβριο του 2010 και την τήρηση των ΣΣΕ.

Μπορεί η στήλη του Ανδρέα Ρουμελιώτη «Ράδιο Ε» να μην επέστρεψε μόνιμα στην «Ελευθεροτυπία» ωστόσο η υπογραφή του μπήκε για πρώτη φορά ύστερα από 15 ημέρες σε κείμενο με τίτλο «Face to Facebook με την επανάσταση».

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Η.Πολατίδης σχετικά με τους δημοσιογράφους Α.Μποσταντσή και Ε.Ντέντε της ΕΡΑ Κομοτηνής, που συνεχίζουν να κάνουν εκπομπές «παρ' όλο που η σύμβασή τους έχει λήξει στις 30/6/2010».

Εσωτερικό έλεγχο επί των οικονομικών της Χ. Κ. Τεγόπουλος, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες η εκδότρια, Μάνια Τεγοπούλου.

Στο πλευρό των Δημήτρη Καμαρινόπουλου και της Μαρίας Γεωργέα , προέδρου και Γ.Γ., αντίστοιχα, της Ενωσης Τεχνικών Ραδιοφώνου (Ε.Τ.Ε.Ρ.) τίθενται η ΠΟΕΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζο?ένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ καταδικάζοντας την κίνηση του ΑΝΤ1 να ασκήσει αγωγή εναντίον τους ζητώντας αποζημίωση 80.000 ευρώ.

Σχόλια - Facebook Comments