....

Ν. ΠΕΛΛΑΣ : ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΙΑΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-7-2023

 

Στο Γενικό Σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ 2» προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, εκδίδεται καθημερινά από τη ΓΓΠΠ -με έναρξη για φέτος από σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου- και ισχύει για την επόμενη ημέρα από την έκδοσή του.

Οι κατηγορίες κινδύνου που δύνανται να αποτυπωθούν στον Χάρτη είναι πέντε:

1 / Πράσινο – Χαμηλή

2 / Μπλε – Μέση

3 / Κίτρινο – Υψηλή

4 / Πορτοκαλί – Πολύ υψηλή

5 / Κόκκινο – Κατάσταση ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Κύριος στόχος της έκδοσης του Χάρτη είναι η ενημέρωση των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών για τις περιοχές στις οποίες κατά το επόμενο 24ωρο είναι μεγάλη η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας και να αντιμετωπίσουν άμεσα και από κοινού τυχόν ενάρξεις δασικών πυρκαγιών. Συμβάλλει, επίσης, καθοριστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αποτροπή έναρξης δασικών πυρκαγιών από αμέλεια.

Καλούνται  οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.https://www.tastv.gr/sites/default/files/images/230724.jpg

Σχόλια - Facebook Comments