....

ΜΠΑΣΚΕΤ : Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - «ΦΕΤΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΓΑΣ ΈΔΕΣΣΑΣ» 54-61

 

Με νικητή τον «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» τελείωσε το τοπικό ντέρμπυ της Πέλλας, καθώς η ομάδα της Έδεσσας νίκησε εκτός έδρας με 54-61, την ομάδα των Γιαννιτσών. Το παιχνίδι ήταν πραγματική μάχη σε όλη του την διάρκεια. Οι δύο ομάδες μέτρησαν από μια σημαντική απώλεια, καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρηση, τραυματίστηκαν οι Μπογδάνης από τον Μ. Αλέξανδρο και Δημητρόπουλος από τον «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας».

Ο κόουτς του «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» Λάζαρος Λούσης, ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γεωργιάδη, Βεκόπουλο, Δημητρόπουλο, Λούση και Χαραλαμπίδη, ενώ ο κόουτς της ομάδας των Γιαννιτσών κ. Κοτλέας, με τους Πατσιάνη, Μόσχου, Στόϊτση Γ., Μπογδάνη και Χατζηλαμπρινό.

Η ομάδα της Έδεσσας ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, παίζοντας πολύ καλή άμυνα και σκοράροντας με τους Χαραλαμπίδη και Δημητρόπουλο. Η ομάδα των Γιαννιτσών ακολουθούσε από κοντά, έχοντας ως πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Μπογδάνη και Στόϊτση Κ.. Το 1ο δεκάλεπτο τελείωσε με τον «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» να προηγείται με 13-12.

Στο 2ο δεκάλεπτο η αναμέτρηση συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να «προσέχουν» τις άμυνες τους. Στην επίθεση ο ομάδα Μ. Αλέξανδρου στηρίχτηκε στους Μπογδάνη, Χατζηλαμπρινό και Στόγιο, ενώ η ομάδα της Έδεσσας στους Γεωργιάδη, Δημητρόπουλο και Χαραλαμπίδη. Το ημίχρονο βρήκε τον «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» μπροστά στο σκορ με 2 πόντους (27-29).

Στο 2ο ημίχρονο ο Μ. Αλέξανδρος ξεκίνησε καλύτερα και κατάφερε να πάρει προβάδισμα 5-6, πόντων έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Αργυρόπουλο και Μπογδάνη. Η ομάδα της Έδεσσα κατάφερε με την λήξη της 3ης περιόδου να μειώσει στην μικρότερη δυνατή διαφορά 41-40.

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα. Η ομάδα των Γιαννιτσών με πρωταγωνιστή τον νεαρό Στόϊτση Γ., που σκόραρε ένα δίποντο και δύο τρίποντα,  κρατούσε την πρωτοπορία στο σκορ για την ομάδα του 51-50 με τον χρόνο στα 3’ και 12’’ πριν την λήξη του αγώνα. Σε αυτό το σημείο ο Μόσχου αστοχεί σε δύο ελεύθερες βολές για την ομάδα των Γιαννιτσών.

Ο Δημητρόπουλος «αναλαμβάνει δράση» για την ομάδα της Έδεσσας, καθώς με δίποντο (μετά από επιθετικό ριμπάουν), δύο εύστοχες βολές (δικό του «κλέψιμο» στην άμυνα και κερδισμένο φάουλ), τρίποντο (μετά από νέο δικό του «κλέψιμο» ), διαμορφώνει το 51-57 με τον χρόνο στα 2 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα για την λήξη του αγώνα. Με νέο κλέψιμο του Χαραλαμπίδη και εύστοχο «lay up» γίνεται το 51-59. Στον χρόνο που απομένει η ομάδα των Γιαννιτσών πετυχαίνει τρείς πόντους με τους Χατζηλαμπρινό και Πατσιάνη και ο Υφαντίδης ένα «lay up», μετά από νέο κλέψιμο του Δημητρόπουλου (στη φάση αυτή τραυματίζεται) για το τελικό 54-61.      

Διαιτητές: Ελευθεριάδης, Καψίδης

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 27-29 (ημιχ), 41-40, 54-61 τελικό. 

«Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» (Λούσης Λ.): Δουλκερίδης, Γεωργιάδης 6(2), Υφαντίδης 2,  Μπίκου, Λούσης 1, Τσολάκης, Τεντζέρης, Τότλης 3, Δημητρόπουλος 25(3), Βεκόπουλος 5(1), Αδάμ, Χαραλαμπίδης 13, Δοδόπουλος 6.

Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Κοτλέας) : Στόϊτσης Κ. 4, Πατσιάνης 5, Καρύπης, Μόσχου 2, Στόϊτσης Γ. 8(2), Μπογδάνης 15, Χατζηλαμπρινός 8, Στόγιος 4, Αργυρόπουλος 6

 

  • Το Σάββατο 21/1/2017 στις 20:00 το απόγευμα, ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» αντιμετωπίζει στο ΔΑΚ της πόλης μας την ομάδα Φ.Ο. Αριδαίας, σε ένα ακόμη ντέρμπυ.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments