....

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΡΑ!

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμπαρατάσσεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζομένων στην υγεία, απαιτώντας την άμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις μονιμοποίηση των συναδέλφων, οι οποίοι ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τις ΤΟ.Μ.Υ., βρίσκονται σε διαρκή εργασιακή ομηρία, με μειωμένα εργασιακά δικαιώματα.

     Αντί να αναγνωρίσει η κυβέρνηση, ότι οι συμβασιούχοι εργάζονται με κουτσουρεμένα δικαιώματα σε σύγκριση με τους μόνιμους, ότι έχουν πολύτιμη εμπειρία και καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας, αναπληρώνοντας σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, οι οποίες μεγαλώνουν διαρκώς, μεθοδεύει ουσιαστικά τη σταδιακή απόλυσή τους, περιορίζοντας την παράταση των συμβάσεων χιλιάδων συμβασιούχων συναδέλφων σε 3 μήνες (για εργαζόμενους με ΣΟΧ, επικουρικούς και ειδικευόμενους νοσηλευτές) ή 6 μήνες (επικουρικούς όλων των ειδικοτήτων).

     Η κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά στον κατήφορο της συνεχούς υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Ξεχαρβαλώνουν με μεθοδικότητα τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και το κενό το καλύπτουν με το αζημίωτο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

     Ενώ είναι δεκάδες οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας και ενώ οι ελλείψεις προσωπικού είναι κόκκινο, όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν την τελευταία τουλάχιστον 10ετία, αρνούνται την μονιμοποίηση τους των συμβασιούχων, αρνούνται να κάνουν μόνιμες μαζικές προσλήψεις.

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας απαιτεί:

  • Να αποσυρθεί αμέσως το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας με τις «διατάξεις-κοροϊδία» για τους συμβασιούχους συναδέλφους
  • Να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας (επικουρικών, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, "τριμηνιτών" επικουρικών που είχαν προσληφθεί κατά εφαρμογή του άρθρου 50 του Ν. 4825/2021, ειδικευόμενων νοσηλευτών, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ "4.000 στην Υγεία" και προγράμματος για μακροχρόνια ανέργους, μέσω ΕΟΔΥ) για τουλάχιστον ένα έτος
  • Με επείγουσα νομοθετική ρύθμιση να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις., με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα !
  • Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments