....

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ "ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ"

«Τα περί τσιπάκια είναι αστεία πράγματα, ο Άγιος Παΐσιος δεν έλεγε τέτοια πράγματα» είπε ο μητροπολίτης Δωδώνης.

«Αστεία» χαρακτήρισε τα όσα λέγονται για τα τσιπάκια στις νέες ταυτότητες ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, επισημαίνοντας ότι όσοι κάνουν τον σταυρό τους με πίστη δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν και τίποτα.

«Όποιος έχει το Θεό μέσα του, δεν φοβάται το διάβολο. Ο διάβολος πειράζει εκείνον που δεν πιστεύει στον Θεό. Δεν φοβόμαστε κανέναν όταν κάνουμε τον σταυρό μας με πίστη και όχι για τον τύπο. Αν είμαστε χριστιανοί δεν φοβόμαστε τίποτα απολύτως», είπε ο Χρυσόστομος στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη, καθώς η άποψη της Εκκλησίας θα εκφραστεί από την Ιερά Σύνοδο.

Όταν ρωτήθηκε αν στο ποίμνιό του υπάρχουν αντιδράσεις για τις ταυτότητες είπε πως «υπάρχουν λίγοι δεξιά και αριστερά, δεν υπάρχει καμία δεδηλωμένη, αυτά περί τσιπάκια είναι αστεία πράγματα».

Για εκείνους που επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο για τις ταυτότητες, ο Μητροπολίτης Δωδώνης τόνισε: «Τον Άγιο Παΐσιο τον γνώρισα εγώ στο Σινά, δεν έλεγε ποτέ τέτοια πράγματα, αυτά είναι κουβέντες του πεζοδρομίου». «Βεβαίως θα πάω να πάρω τη νέα ταυτότητα. Δεν είναι για σοβαρές κουβέντες αυτά τα πράγματα».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments