....

ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΨΙΛΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ 100 ΚΑΙ 200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΜΑ

 

Το πως βιώνει καθημερινά το φάντασμα της ακρίβειας στο super market που εργάζεται στον Πειραιά μας περιγράφει ο Γεώργιος Διακάκης που βρίσκεται στο πόστο του κρεοπωλείου.

«Αυτό που αντικρίζουμε καθημερινά είναι θλιβερό. Οι ανατιμήσεις στα κρέατα είναι σχεδόν καθημερινές και οι διαφορές κυμαίνονται 3 με 4 ευρώ πάνω σε όλους τους κωδικούς, όπως και στα υπόλοιπα προϊόντα!

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όρια του! Έρχονται άνθρωποι και μετράνε τα ψιλά για να τους κόψουμε 100 και 200 γραμμάρια κιμά!!! Για μια ολόκληρη οικογένεια έρχονται και διαλέγουμε ένα - ένα τα κοτόπουλα για να βρούμε το πιο μικρό για να βγει πιο φθηνό και να φτάσουν τα χρήματα που διαθέτουν! Μερικές φορές φεύγουν άπραγοι γιατί τα κοτόπουλα είναι μεγαλύτερα και η τιμή τους ξεπερνάει το ποσόν που κρατάνε στα χέρια τους!

Με αυτό που ζω με πιάνει απογοήτευση. Συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει ελπίδα».

Η παραπάνω μαρτυρία του Γεώργιου Διακάκη αφιερώνεται εξαιρετικά στο Επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου που δυσφορεί με το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα Media (συστημικά, εννοείται) προτάσσουν το πρόβλημα της ακρίβειας. Έχει ξεφύγει και δεν θέλουν να το κατανοήσουν.

Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένα μέτρα που ήδη έχουν λάβει όλες οι προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Αλλά η Ελλάδα προφανώς δεν εντάσσεται στις προηγμένες αλλά στις υποανάπτυκτες.

Γράφει ο

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments