....

«ΜΕΓΑΛΟΦΥΕΣ» ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΧΥΛΑ ΕΦΑΠΑΞ

Την ώρα που το πλαφόν για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι τα 40.000 ευρώ, οι υπάλληλοι της Βουλής λαμβάνουν τουλάχιστον διπλάσιο εφάπαξ
Υπό διάλυση και εκκαθάριση τελεί το ταμείο εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής, ώστε να μην εφαρμόσει τη ρήτρα μείωσης του ελλείμματος που ισχύει από 1ης Ιανουαρίου του 2015 , αλλά και να μην επηρεαστεί από τον νέο τρόπο υπολογισμού του βοηθήματος που πρόκειται να υποστεί μεγάλες μειώσεις για τους ελλειμματικούς φορείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ακόμα ένας λόγος που το ταμείο πάει για λουκέτο είναι τα αποθεματικά του, στα οποία συμπεριλαμβάνεται κι ένα μεγάλο ποσό από την επιχορήγηση που λάμβανε κάθε χρόνο από τον προϋπολογισμό της Βουλής. Με την εκκαθάριση, οι 1.105 υπάλληλοι θα πάρουν πίσω όλες τους τις εισφορές, αλλά και την απόδοση που θα έχουν τα αποθεματικά του Ταμείου τα οποία βρίσκονται στο Κοινό Κεφάλαια της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η απόφαση ελήφθη σε συνέλευση που έκαναν οι ίδιοι οι υπάλληλοι στις 22/12, προκειμένου το Ταμείο τους να μην υπόκειται στο άρθρο 220 του ν.4281/14 και άρα να μην υποχρεούται από 1/1/15 να εφαρμόσει τη διάταξη για μείωση των παροχών σε περίπτωση ελλείμματος. Αν αντιθέτως εφαρμοζόταν η ρήτρα μείωσης του ελλείμματος, αλλά και ο νέος τρόπος υπολογισμού, το εφάπαξ θα κοβόταν κατά 40%Image and video hosting by TinyPic

Οι «ιερές αγελάδες» του Δημοσίου
Σε τι ποσά ανέρχονται όμως τα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής; Την ώρα που το πλαφόν για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι τα 40.000 ευρώ, οι υπάλληλοι της Βουλής λαμβάνουν τουλάχιστον διπλάσιο(!) εφάπαξ, παρά τη μείωση του συντελεστή υπολογισμού του βοηθήματος σε 2,5%.

Ετσι, το μέσο ποσό για 35ετή υπηρεσία ανέρχεται σε  63 μισθούς ως εφάπαξ από 87,5 μισθούς που έπαιρνε πριν τη μείωση. Λαμβάνοντας υπόψη μια χαμηλή -ίσως τη χαμηλότερη- μηνιαία αμοιβή (πχ. 1.300 ευρώ), οι 63 μισθοί σημαίνουν ότι το κατώτατο ύψος του εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής κυμαίνεται στα 81.900 ευρώ, ενώ για υπαλλήλους με υψηλότερους μισθούς το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.
Πρώτο Θέμα

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments