....

ΜΑΝΔΑΛΟ – ΡΙΖΑΡΙ 2-3 ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Αγώνας γκραν γκινιόν , δεν παραλάμβανε τα μετάλλια το Μάνδαλο


Ένα συναρπαστικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, όπου διεξήχθη ο τελικός του κυπέλλου Πέλλας μεταξύ της Δόξας  Μανδάλου και του Ορφέα Ριζαρίου, με το τελικό 2-3 στην παράταση να μαρτυρά την συναρπαστική εξέλιξη του.

Το Μάνδαλο μπήκε καλά  με το καλημέρα, σκόραρε στο 1’ και στο 26’ πέτυχε το 2-0.  Ενώ όλοι πίστευαν ότι το παιχνίδι, μάλλον έχει τελειώσει, μια που στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους το Ριζάρι δεν έδειχνε ικανό να αντιδράσει, στην επανάληψη το σκηνικό ξεκίνησε το ίδιο με  τις 2 ομάδες να είναι μέτριες, όμως όλα άλλαξαν όταν οι παίκτες του Ριζαρίου μείωσαν  σε 2-1 στο 71΄.  Τα τελευταία λεπτά πραγματικά ήταν συναρπαστικά με τους παίκτες του Ορφέα να φτάνουν στην ισοφάριση στο 4΄ των καθυστερήσεων σε ένα σημείο που όλα έδειχναν το Μάνδαλο για κυπελλούχο Πέλλας.

Το 2-2 οδήγησε τις 2 ομάδες στην παράταση με την ψυχολογία υπέρ του Ριζαρίου και το Μάνδαλο να παραπονιέται  ίσως όχι και άδικα. Στην παράταση και οι δύο ομάδες θα χάσουν από ένα παίκτη, το Μάνδαλο τον τερματοφύλακα του (έπαιξε αναγκαστικά παίκτης) και το Ριζάρι 2΄ αργότερα τον αμυντικό του. Στην παράταση χωρίς να έχουμε κάποια φάση, ένα μακρινό σουτ που καρφώθηκε στο γάμα έδωσε τη νίκη στο Ριζάρι και με αυτή την επική ανατροπή το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Παρουσία 1000 περίπου οπαδών των 2 ομάδων πραγματοποιήθηκε ο τελικός κυπέλλου Πέλλας.

Στην παράταση αποχώρησε ο κ.Νουσηκύρου πρόεδρος της ένωσης που αποδοκιμάστηκε από οπαδούς του Μανδάλου και έτσι την απονομή έκανε ο κ.Ατμακίδης ως μέλος του συμβουλίου.

Οι παίκτες του Μανδάλου διαμαρτυρήθηκαν  στην διοργανώτρια αρχή, μην παραλαμβάνοντας το κύπελλο της συμμετοχής και των μεταλλίων για την συμμετοχή τους στον τελικό.

Παρόν στο γήπεδο έδωσαν και οι άλλοι δύο υποψήφιοι της προεδρίας της Ένωσης Πέλλας οι κ.Αντωνίου και Γιούρος που την επομένη Τετάρτη 12 Μάρτη, μαζί με τον κ.Νουσηκύρου θα διεκδικήσουν την προεδρία της Ένωσης Πέλλας.

Αίσθηση προκάλεσε ότι σε χαλεπούς καιρούς για τα οικονομικά όλων, το εισιτήριο του αγώνα ήταν 10 ευρώ.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ (ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ)

Στο 1’ ο Σαββίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Γώγη ανοίγοντας το σκορ από τα αποδυτήρια για την ομάδα του.
Στο 20’ μεγάλη στιγμή για το Ριζάρι όταν μετά από σέντρα του Σωκρατίδη ο Τσεγάνης από πολύ κοντά αστόχησε σουτάροντας απελπιστικά άουτ.
Στο 21’ καλή στιγμή για την ομάδα του Μανδάλου μετά από κόρνερ ο Καλοτι σούταρε η μπάλα όμως  σταμάτησε  και με την βοήθεια του δοκαριού  στα χέρια του Γώγη.
Στο 26’ τραγικό λάθος για το Ριζάρι με τον τερματοφύλακα Γώγη να χάνει την μπάλα από τον καλοτί να τον ανατρέπει και ορθώς ο Μιχαηλίδης να δίνει το πέναλτι.
Ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Γκότσης πετυχαίνονται το 2-0 για την Δόξα Μανδάλου.
Στο 43’ μακρινό σουτ του Γκότση η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του ριζαρίου
Στο 58’ φάουλ εκτέλεσε ο Γκότσης απέκρουσε με γροθιές ο Γώγης.
Στο 63’ διαδοχικά σουτ για το Ριζάρι με τον Μπόζαρλη και τον  Παπουλίδης σούταρε από κοντά απέκρουσαν όπως,  όπως οι παίκτες του μανδάλου.
Στο 65’ νέα καλή στιγμή για το ριζάρι όταν μετά από σέντρα του Μπράσα ο τσεγάνης ανενόχλητος σούταρε μέσα από την περιοχή άουτ.
Στο επόμενο λεπτό η απάντηση για το Μάνδαλο με έξοχο συνδυασμό των παικτών του Μανδάλου τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Σαββίδης που από πού κοντά σούταρε άουτ.
Στο 71’ γκολ για το Ριζάρι όταν μετά από σέντρα του Σωκρατίδη ο Παπουλίδης με κεφαλιά νίκησε τον Γαβριηλίδη  και 2-1, ξανά στο παιχνίδι το Ριζάρι.
Στο 87’ μοναδική  ευκαιρία για το Μάνδαλο με τον Γκότση που σούταρε από κοντά άουτ.
Στις καθυστερήσεις μεγάλη στιγμή για το Ριζάρι με τον  Παπουλίδη  διώχνει ο Μαυρομάτης πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.
Στο 4’ των καθυστερήσεων  ο Παπουλίδης με κεφαλιά  μετά από φάουλ φέρνει το ματς στα ίσια και πάμε στην παράταση. 2-2 το σκορ.
Παράταση:
Στο 95΄ της παράτασης βγαίνει μόνος ο Τσεγάνης ο Γαβριηλίδης θα  αποκρούσει την μπάλα με τα χέρια έξω από την περιοχή και κόκκινη με 10 παίκτες το Μάνδαλο και χωρίς τερματοφύλακα ο Μαυρομάτης θα καθίσει κάτω από δοκάρια.
Στο 98΄ ο Καλοτί βγαίνει μόνος ο Καραμαλάκης θα τον σπρώξει και κόκκινη με 10 και το ριζάρι, το φάουλ σε καλό σημείο το εκτελεί ο Κιστόγλου και κόρνερ.
Στο 110’ σουτ μακρινό του Μπόζαρλη και γκολ 2-3 η μεγάλη ανατροπή το Ριζάρι μπροστά.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο έμπειρος  Μιχαηλίδης (Πέλλας που στον συγκεκριμένο αγώνα πραγματικά ήταν γκαντέμης και έπεσε σε λάθη που φωνάζουν έτσι πως εξελίχθηκε ο αγώνας οι άνθρωποι του Μανδάλου.

Πολύ ντόρος έγινε για την διαιτησία , που ελέγχεται κυρίως  για 4 φάσεις΄.

Ας τις δούμε μια-μια χωριστά:

1η φάση   πιο συγκεκριμένα κακώς δεν απέβαλε τον τερματοφύλακα Γώγη στην φάση του πέναλτι γκολ  του Μανδάλου,

2ον κράτησε παραπάνω χρόνο καθυστέρησης στο γκολ της ισοφάρισης όπου μπήκε το γκολ 2-2 το φάουλ σφυρίχτηκε στο 93λεπτά και 20 δευτερόλεπτα  είχε δείξει  4 καθυστερήσεις εκτελέστηκε το φάουλ στο κέντρο του γηπέδου με μια μπαλιά που κατέληξε γκολ στο 94, αν η μπάλα έβγαινε άουτ ίσως και να μην φώναζε κανείς από το Μάνδαλο έλα μου όμως που ο διαιτητής είχε την γκαντεμιά να μπει γκολ.

3η φάση ορθά απέβαλε τον τερματοφύλακα Γαβριηλίδη που έδιωξε την μπάλα έξω από την περιοχή του με τα χέρια

4ον υπερβολικά απέβαλε τον Καραμαλάκη στην επόμενη φάση που μάλλον το έκανε για να φέρει στα ίσια το ματς.

Οι βοηθοί ήταν: οι Συρώκας , Ταγκαλίδης  που ήταν καλοί.

Κίτρινες : Γώγης, Γκότσης, Μπράσα, Κιστόγλου, Ουζούνης,  και 2αποβολές 

Δόξα Μάνδαλου ( Γραμματικόπουλος) : Γαβριηλίδης, Μαυρομάτης, Γιόντης, Τζούρτζος, Ζαχαριάς, Μαυρομάτης, Καλότι, Σαββίδης(78’ κιστόγλου), Γκότσης(88’ Μουρούζης), Τίκας(72’ Πετρίδης), Πίττας.

Δόξα Ριζαρίου (Καρασσαιρίδης): Γώγης, Μπράσα, Βόλτσης(62’ Μπόζαρλης), Καραμαλάκης, Σαββίδης, Χαντζίδης, Σωκρατίδης(106’ Μούλας), Παπουλίδης, Τσεγάνης, Ουζούνης, Παπαχρήστου(59’Γρηγοριάδης).

ρεπορτάζ :Γιώργος Χατζηχρήστος

Τον αγώνα παρακολούθησαν 2 υποψήφιοι Δήμαρχοι για τον Δήμο Σκύδρας ο κ. Μιχάλης Καραγιάννης και η κ. Ραχήλ Αλεξανδρίδου

 

http://www.matiespellas.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments