....

ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΑΦΙΣΑ)

 

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Ο σύλλογος προστασίας Βεγορίτιδας οργανώνει εκδήλωση –συγκέντρωση στις 26-5-2018 στο πνευματικό κέντρο Αγίου Παντελεήμωνα στις 7 μμ, με θέμα ‘Αλήθειες και ψέματα για την λίμνη Βεγορίτιδα’. Πρόκειται για μια ενημέρωση των κατοίκων όλης της περιοχής σε σχέση με τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πολύπαθη λίμνη Βεγορίτιδα. Ζητήματα που θα μας απασχολήσουν στην εκδήλωση αυτή θα είναι, πόσο σοβαρή είναι η μόλυνση της λίμνης? Πόσοι βιολογικοί χρειάζονται, πόσοι υπάρχουν και πως λειτουργούν? Τι γίνεται με την μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία περιβάλλοντος.? Τι έχει αποφασιστεί για τον φορέα διαχείρισης ?Τι έχουν κάνει και δεν έχουν κάνει για την προστασία της λίμνης οι αρμόδιοι φορείς, Υπουργείο περιφέρεια και δήμαρχοι? Θα προσφύγει ο σύλλογος προστασίας Βεγορίτιδας ,για άλλη μια φορά στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, μια και στην Ελλάδα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες στους υπεύθυνους για το περιβαλλοντολογικό έγκλημα στην λίμνη Βεγορίτιδα.?

Πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα? Μπορεί να σωθεί η Βεγορίτιδα? Τι μπορούμε ως σύλλογος και ως κάτοικοι να κάνουμε για την σωτηρία της λίμνης? Να προγραμματίσουμε από κοινού δράσεις και πρωτοβουλίες. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν και οι πρόεδροι των κοινοτήτων που με τα λύματα τους ρυπαίνουν εδώ και δεκαετίες την λίμνη και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τεράστια υγειονομικά προβλήματα, εξαιτίας της αδιαφορίας των αρμοδίων υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση είναι καλεσμένοι όλοι όσοι μοιράζονται την ίδια ανησυχία για το περιβαλλοντολογικό έγκλημα, την ελπίδα πως ακόμα και τώρα η σωτηρία της λίμνης είναι εφικτή.!

Σας περιμένουμε όλες κι όλους στην εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων, όλης της περιοχής το Σάββατο 26 / 5/2018 στον Άγιο Παντελεήμωνα ,στο πνευματικό κέντρο στις 7μμ.

Σύλλογος προστασίας Βεγορίτιδας

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments