....

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΪΚΟ

Με τη χάρη του Θεού ολοκληρώθηκαν και φέτος οι κατασκηνωτικές περίοδοι παιδιών και νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στους πρόποδες του όρους Πάικου.

Αυτό το καλοκαίρι (2023) με την προτροπή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου η κατασκήνωση αφιερώθηκε στο πρόσωπο του νέου αγίου της Εκκλησίας μας και τοπικού αγίου, του αγίου Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης έχοντας ως γενικό τίτλο την φράση: «Άγιος Καλλίνικος, δένδρον πολύκαρπον». Τα ονόματα των ομάδων καθώς και τα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν, σχετίζονταν με τις αρετές του Αγίου, όπως η ιεραποστολή, η κατήχηση, η ακτημοσύνη, το ανεπίφθονο, η σεμνότητα, η ταπείνωση, η πραότητα κ.λπ.
Οι κατασκηνωτές και οι κατασκηνώτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Άγιο, ο οποίος κατά τα 17 χρόνια της ποιμαντορίας του μερίμνησε ιδιαίτερα για την λειτουργία αυτών των Κατασκηνώσεων. Έμαθαν επίσης να ψάλλουν τροπάρια από την ιερά ακολουθία, την παράκληση και τα εγκώμια του Αγίου, συνθέτης των οποίων είναι ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης και πνευματικό τέκνο του, κ. Ιωήλ.
Ο Σεβασμιώτατος μερίμνησε προσωπικά για όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους, συνάντησε τους κατασκηνωτές και τις κατασκηνώτριες, συνομίλησε και συνέφαγε μαζί τους και τους ευλόγησε εισπράττοντας τις αυθόρμητες εκδηλώσεις του σεβασμού και της αγάπης τους.
Ομιλίες, προσκυνήματα, ιερές ακολουθίες αλλά και χειροτεχνίες, παιχνίδια, πρωταθλήματα, τραγούδια, χοροί και εκδρομές διάνθισαν ωφέλιμα και ευχάριστα τις ημέρες διαμονής όλων στο φιλόξενο περιβάλλον της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνωτική δράση ξεκίνησε με τα αγόρια του Δημοτικού (30/6-7/7). Υπεύθυνος ιερέας ήταν ο π. Ευστράτιος Δαλδαράς και αρχηγός ο κ. Δημήτριος Κουρτελής. Ακολούθησε η περίοδος των κοριτσιών Γυμνασίου-Λυκείου (7-17/7) με υπεύθυνο ιερέα τον Πρωτοπρ. Ιωάννη Σπυρίδη και αρχηγό την πρεσβυτέρα Αικατερίνη Αγγελίδου. Στην συνέχεια φιλοξενήθηκαν τα αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου (17-27/7) με υπεύθυνο τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Σιδέρη και αρχηγό τον κ. Βασίλειο Στεργιούλα. Ακολούθησαν τα κορίτσια του Δημοτικού (27/7-3/8) με υπεύθυνο τον ιεροδιάκονο Κωνσταντίνο Κωνσταντάκη και αρχηγό την κ. Ευδοξία Βοσκίδου. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το τριήμερο φοιτητριών (4-6/8) υπό την μέριμνα του Πρωτοπρ. Ιωάννη Σπυρίδη και της πρεσβυτέρας Αικατερίνης Αγγελίδου και με το τριήμερο των φοιτητών (7-9/8) με υπεύθυνο τον Αρχιμ. Χερουβείμ Τσίνογλου, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και αρχηγό τον κ. Χρήστο Μηνοβγιούδη. Συνολικά φιλοξενήθηκαν 700 παιδιά και νέοι, ενώ κατά τη διάρκεια του Αυγούστου φιλοξενούνται και δύο κατασκηνωτικές περίοδοι με στελέχη και κατασκηνωτές από την ενορία του Αγίου Χριστοφόρου Θεσσαλονίκης. Η λειτουργία των κατασκηνώσεων για το έτος 2023 θα ολοκληρωθεί με το τριήμερο κυριών (25-27/8).

1

2

3

4

1

2

1

2

3

4

2

3

4

image

image

1
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments