....

Κ.Π. ΟΡΑΜΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

5η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 6-8μμ θα πραγματοποιηθεί  στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Έδεσσας (Καπετάν Γαρέφη και Περδίκα 1), ομιλία με θέμα: «Οι Αξίες στη Ζωή μας».

 

Τέσσερα Δημοτικά Σχολεία του Νομού μας και συγκεκριμένα του Δ. Σκύδρας, δηλ. Αρσενίου, Πετριάς, Ριζού και Λουτροχωρίου, έχουν δημιουργήσει ένα Δίκτυο μεταξύ τους και κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς 2015/16 εφάρμοσαν με τους μαθητές των σχολείων τους ένα πρόγραμμα με θέμα τις «Αξίες».

Η υιοθέτηση και η καλλιέργεια Αξιών στις μέρες μας, όπως του Σεβασμού, της Ειλικρίνειας, της Ανεκτικότητας, της Ειρήνης, της Φιλίας, της Αγάπης, κτλ. αναδεικνύεται ως απαραίτητο ανάχωμα σε φαινόμενα επιθετικότητας, βίας, φανατισμού, αλλά και γενικότερης έκπτωσης αξιών που παρατηρούμε σήμερα στην κοινωνία μας και στις μεταξύ των ανθρώπων διαπροσωπικές τους σχέσεις.

 

Μπορούν οι «Αξίες» να γίνουν αντικείμενο μάθησης; Μπορούν οι «Αξίες» να αλλάξουν τον τρόπο συμπεριφοράς μαθητών αλλά και ενηλίκων;

 

Εισηγήτριες θα είναι οι Διευθύντριες των παραπάνω σχολείων, Ευγενία Χαρισιάδου, Σοφία Πετρίδου, Μαριλένα Καλαμπάκα και Περιστέρα Βαγγέλογλου αντίστοιχα. Είναι σημαντικό να παρευρεθούν γονείς και κυρίως εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν ένα αντίστοιχο πρόγραμμα στο σχολείο τους.

 

 

Με εκτίμηση

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Λάζαρος Σιάντσης

Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 23810-51174 και στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments