....

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER.

Από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Alzheimer.
Πραγματικά ήταν ένα απόγευμα που τα συναίσθημα ήταν τόσο διαφορετικά από κάθε άλλη εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας. Η χαρά και συγκίνηση μαζί, βάλσαμο τα λόγια της κα Τσολάκη για τα ελπιδοφόρα μηνύματα της νόσου για όλους όσους έχουν ανθρώπους που νοσούν αλλά κυρίως και για όλους εμάς που πάντα υπάρχει ο φόβος μέσα μας μη μας συμβεί.
Κατάμεστη η αίθουσα από ανθρώπους με την αγαπη να λάμπει για τον συνάνθρωπο…διότι η νόσος θέλει αγάπη, πρέπει να δώσεις αγάπη, πολύ αγάπη αλλά να ξέρεις χωρίς ανταπόδοση γιατί δεν μπορούν ή δεν ξέρουν να στην ανταποδώσουν, η ζωή όμως κάποια στιγμή θα σου δώσει τις ανταμοιβές της.
Θα ήθελα όμως να ακούσετε στο παρακάτω βίντεο την κα Μάγδα Τσολάκη, καθηγήτρια Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, σχετικά με όσα γίνονται σήμερα στο κόσμο για την νόσο Alzheimer και κυρίως για την πρώιμη διάγνωση της νόσου που θα αποτελέσει και απεγκλώβιση της απο μάστιγα του 21ου αιώνα διότι πάσχουν πάνω απο 200 χιλιάδες άνθρωποι στην χώρα μας, περίπου 10 εκατομμύρια στην Ευρώπη και 36 εκατομμύρια παγκοσμίως, όμως, οι αριθμοί αναμένεται να εκτιναχθούν.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments