....

ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ!

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδης φαίνεται ότι θα είναι το νέο πρόσωπο στη μάχη για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, που μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό και για την υποβολή των σχετικών φακέλων. Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Mega Channel, ενώ από τη λίστα απουσιάζει ακόμη ο Alpha του Δ. Κοντομηνά, που αναμένεται ότι θα καταθέσει αίτηση τη Δευτέρα, στην εκπνοή της προθεσμίας- όπως και το κανάλι «Epsilon».

Οι διαδικασίες «τρέχουν» χωρίς να ανακύψει εμπλοκή, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές που είχαν ασκηθεί  για τις τιμές εκκίνησης και για άλλους όρους του διαγωνισμού.

Εντονες είναι οι παρασκηνιακές διεργασίες  και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ παραδοσιακών και  επίδοξων νέων καναλαρχών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε επιχειρηματικά σχήματα που θα εξασφαλίσουν τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι βασικές συμμαχίες έχουν αποκρυσταλλωθεί, δεν αποκλείεται όμως να αλλάξουν σε επόμενη φάση, μετά την κατακύρωση των αδειών, όταν κάποια αδειοδοτημένες εταιρείες θα χρειασθούν κεφάλαια  για δημιουργήσουν υποδομές, ή να εκσυγχρονίσουν τις υφιστάμενες και να ανταποκριθούν σε άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.

Αιτήσεις έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής ο Antenna της οικογένειας Κυριακού, το Star Channel του ομίλου Βαρδινογιάννη και ο Σκάι του Γ. Αλαφούζου.

Διαβάστε σχετικά: Ποιοί κατέθεσαν αίτηση για τηλεπτική άδεια

Τα προβλήματα Mega -ΔΟΛ -Ψυχάρη

Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με το Mega, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αν δεν τα επιλύσει δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις  για να πάρει άδεια λειτουργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας του καναλιού («Τηλέτυπος ΑΕ») έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου, προσπαθώντας  εξασφαλίσει κεφαλαιακή συνδρομή από τους μεγαλομετόχους  και να κλείσει εκκρεμότητες δανείων με τις τράπεζες.

Τα ταμειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΔΟΛ (δεύτερος βασικός μέτοχος του Mega) και η δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του Σταύρου Ψυχάρη από τον οικονομικό εισαγγελέα, δυσχεραίνουν την εξεύρεση λύσης.

Η μάχη για τις άδειες θα μπει στην τελική φάση μετά τη Δευτέρα, όταν θα γίνει γνωστό ποιοι είναι οι διεκδικητές. Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις, οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό θα είναι τουλάχιστον έξι.

Πιθανότατα θα είναι επτά, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης πληρώθηκε παράβολο με αιτιολογία «αίτηση τηλεοπτικής αδείας», από πρόσωπο συνδεόμενο με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Η «αυτοκρατορία» Σαββίδη

Προγενέστερες πληροφορίες  έφεραν τον ομογενή επιχειρηματία ως ενδιαφερόμενο για κανάλι τοπικής εμβέλειας στη Θεσσαλονίκη και για ένα δεύτερο θεματικό – όχι ειδησεογραφικό και πανελλαδικής εμβέλειας.

Σύμφωνα  με δημοσιογραφικές πηγές στη συμπρωτεύουσα, ο κ. Σαββίδης που κτίζει μεθοδικά μια επιχειρηματική «αυτοκρατορία» στη Βόρεια Ελλάδα (καπνοβιομηχανία, ξενοδοχεία, real estate, αθλητικές μπίζνες κλπ), πείσθηκε από συμβούλους και συνεργαζόμενους επιχειρηματίες ότι ένα τηλεοπτικό κανάλι θα ήταν πολύτιμο «εργαλείο» για την επέκταση των δραστηριοτήτων του.

Αν τελικά διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια, ο ανταγωνισμός  θα μεγαλώσει και ο πήχυς του τιμήματος θα ανεβεί στις διαδοχικές δημοπρασίες.

Το τοπίο θ΄αρχίσει να ξεκαθαρίζει από τη Δευτέρα, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας θα συνεδριάσει η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου να ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους και να πιστοποιήσει ότι πληρούν όλα τα προαπαιτούμενα για τη δημοπρασία.

Σ’ αυτή τη φάση ενδέχεται να αποκλεισθεί ένας από τους υποψήφιους διεκδικητέ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments