....

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα δουν την ερχόμενη παρασκευή τα χρήματα οι δικαιούχοι κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του υπουργού Εργασίας κ.Κατρούγκαλου τα χρήματα ήδη μεταφέρονται, αλλά θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή 30/9/2016.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, οι αιτήσεις όσων εγκρίθηκαν τον Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση δύο μηνών (Αυγούστου και Σεπτεμβρίου), ενώ οι αιτήσεις αυτών που εγκρίθηκαν τον Αύγουστο θα λάβουν ποσό που αντιστοιχεί στο μήνα Σεπτέμβριο, αναφέρει το newsit.
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΑ θα λειτουργήσει πιλοτικά έως το τέλος του χρόνου σε 30 δήμους ενώ δέσμευση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της ΔΕΘ,  είναι από την 1/1/2017 και μετά να λειτουργήσει σε όλη την ελληνική επικράτεια.


Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα είναι 200 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν έχει άλλο εισόδημα. Σε περίπτωση που υπάρχει εισόδημα το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικα σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ το μήνα.

Σχόλια - Facebook Comments