....

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ : Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΓΛΑΡΙΔΗΣ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο Γιάννης Ταγλαρίδης γιος των αειμνήστων Ιορδάνη (πρώην Κλητήρα του Δήμου) & Σεβαστής (πρώην Προέδρου του Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Έδεσσας) γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Α’ Προσφυγικό Συνοικισμό της Πόλης μας, όπου και διαμένει.

 

Είναι παντρεμένος με την Εκπαιδευτικό Όλγα Τριανταφυλλίδου εργαζόμενη στο ΚΔΑΠ «Μπατάνι» του Δήμου μας.

 

Τα παιδιά τους Σεβαστή Ταγλαρίδου και Νικόλαος Τζάκρης διατηρούν Οδοντιατρεία στην Πόλη μας και στην Πέλλα, ενώ ο γιος τους Ιορδάνης Ταγλαρίδης δραστηριοποιείται στον Ιδιωτικό Τομέα ως Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών.

 

Είναι απόστρατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας με πιστοποιημένη ειδίκευση στην επιστημονική εξερεύνηση εγκλημάτων (Investigator), εκπαιδευθείς προς τούτο στο F.B.I. Academy των ΗΠΑ.

 

Για μεγάλο χρονικό διάστημα υπηρέτησε στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη) ως ερευνητής.

 

Επί σειρά ετών διετέλεσε τακτικός Καθηγητής στους εισαχθέντες, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, Δοκίμους Αστυφύλακες, διδάσκοντας το μάθημα «Επιστημονική Αστυνομία».

 

Τα τελευταία 8 χρόνια της καριέρας του διετέλεσε Διοικητής ενός νευραλγικού και πολυπληθούς σε ανθρώπινο δυναμικό Αστυνομικού Τμήματος, δραστηριοποιούμενο σε ολόκληρο το Νομό μας.

 

Το 2014 έλαβε με άριστα το Πτυχίο Θεολογίας του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ, πρωτεύσας μεταξύ των συμφοιτητών του.

Όπως ο ίδιος αναφέρει: «… μέσα από την πολυετή ενασχόλησή μου με την έρευνα πάμπολλων σκληρών & ειδεχθών εγκλημάτων, θέλησα να αναζητήσω την αξία του Ανθρώπου και ιδιαίτερα την αξίας της Ψυχής του.

 

Έχοντας κοινωνική ευαισθησία, πολυετή διοικητική εμπειρία και πολύ καλή γνώση του τρόπου λειτουργίας της Κρατικής Μηχανής και των εμπλεκομένων με αυτήν Υπηρεσιών, Οργανισμών, Φορέων κλπ, (από 1981 και εντεύθεν), μπορεί να χρησιμεύσει πολύτροπα στην εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Μηχανής.

 

Όπως δηλώνει, μπορεί να βοηθήσει καλύτερα ενεργώντας υποστηρικτικά στη σκιά νέων ανθρώπων που καλούνται να ηγηθούν του Δήμου, οδηγώντας την τοπική μας Κοινωνία σε ασφαλέστερα και πιο ανθρώπινα μονοπάτια.

 

Είναι βέβαιος ότι την αλλαγή μπορεί να φέρουν νέα πρόσωπα, καταξιωμένα κοινωνικά, μορφωμένα επιστημονικά, επιτυχημένα στον επαγγελματικό χώρο που

δραστηριοποιούνται, με κοινωνική ευαισθησία και όρεξη για προσφορά.

 

Βλέποντας τη στελέχωση της Κοινωνίας σε Κίνηση και με δεδομένη την οπτική του ¨οι νέοι μπροστά και εμείς συμπαραστάτες¨ εκπλήρωσε την επιθυμία μου να είναι αυτή η πρώτη φορά που θα θέσει τον εαυτό του ως υποψήφιο σε αυτοδιοικητικό σχηματισμό.

 

Άλλωστε πάντα μου έλεγε «…Συν Χριστώ και συνεχή δικό μας αγώνα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά…»

 

Εύχομαι η συνεργασία μας να οδηγήσει σε μία δυνατή φιλία όπως άλλωστε είχαν ο πατέρας μου με την κυρία Σεβαστή.

 

Καλή αρχή!


 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments