....

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ : ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ "ΦΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ

Οι ¨συνδεσμολογίες¨ και ο Μπάρμπας στην Κορώνη¨

Μπορεί ο κ. Μουράτογλου να άλλαξε το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού του σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί τα έργα και τις ημέρες του προκατόχου του, τη συνήθεια όμως της παράταξης του να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες την κράτησε στο ακέραιο.

Διαφημίζει λοιπόν ως μεγαλόπνοο έργο την εσωτερική περίφραξη του γηπέδου στο Πασά-Τσαΐρ, την οποία, για να μην ξεχνιόμαστε, ανέθεσε με προϋπολογισμό μόλις 2 € κάτω από το όριο της απ’ ευθείας ανάθεσης σε κατασκευαστή με έδρα τα ΦΑΡΣΑΛΑ, μάλλον γιατί κανείς επαγγελματίας στην περιοχή μας δεν κατέχει από «υλικά αντοχής και νέες τεχνολογίες στη συνδεσμολογία».

 Όσον αφορά στο ταρτάν, από τον Μάιο του 2022 που υπογράφηκε η αρχική σύμβαση και αφού μεσολάβησαν μια συμπληρωματική σύμβαση και τρεις παρατάσεις, ακόμα αναζητούμε επτά ημέρες με θερμοκρασία πάνω 17ο C ( επίσημη δικαιολογία) για να το εγκαταστήσουμε !


Σε μερικές μέρες από τώρα θα μας σερβίρει ως τεχνολογία αιχμής τις Λυόμενες Μεταλλικές Κερκίδες και τους προκατασκευασμένους οικίσκους WC που πρόκειται να δημοπρατήσει, οι οποίες προφανώς ελάχιστη σχέση θα έχουν με το αφήγημα που τόσα χρόνια στήνεται με μακέτες και εντυπωσιακές 3d απεικονίσεις.

Για την διαμόρφωση μια στοιχειωδώς ασφαλούς πρόσβασης στον αθλητικό χώρο ούτε λόγος φυσικά.

 Το Δημοτικό Στάδιο στο κέντρο της πόλης και το κλειστό γυμναστήριο μπορεί να μην ήταν μια μακροπρόθεσμα βιώσιμη απάντηση στις ανάγκες των δημοτών, ωστόσο μπορούσαν να τις καλύψουν ως τη δημιουργία μια νέας σύγχρονης αθλητικής εγκατάστασης.

Την οποία δυστυχώς φαίνεται πως δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε, τουλάχιστον όχι με τις προδιαγραφές που θα έπρεπε να έχει.

Η διαχρονική έλλειψη οράματος και στρατηγικού σχεδιασμού για την πόλη από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή οδήγησε στην κατεδάφιση του κλειστού γυμναστηρίου και τον παροπλισμό του εθνικού σταδίου.

Για το νέο κλειστό γυμναστήριο που θα ξεκινούσε το 2020 δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη μελέτη παρά μόνο μια ελλιπής χωροθέτηση, χωρίς μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας, χωρίς εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης!

Καμία πόλη, ούτε η Έδεσσα μας δεν έχει την πολυτέλεια να ανέχεται τα καπρίτσια των αρχόντων της στο δρόμο προς το μέλλον.

Οι διαθέσιμοι πόροι, οι ελεύθεροι χώροι, οι χρηματοδοτήσεις, δεν περισσεύουν και οφείλουμε να τα διαχειριζόμαστε με φειδώ και υπευθυνότητα για να υπηρετήσουμε ένα καλοσχεδιασμένο όραμα για το βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο μέλλον της, που να αποκρυσταλλώνει τις ανάγκες της και την ιστορία της και να βασίζεται σε μια επιστημονικά θεμελιωμένη στρατηγική.

Αντ΄ αυτών παρατηρούμε τις συνδεσμολογίες του κ. Μουράτογλου και έναν φανταστικό Μπάρμπα από την Κορώνη.

                                  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

2023-08-08-162953

2023-08-08-163015
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments