....

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ : Η ΕΛΕΝΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Η Ελένη Λαζάρου του Στράτου και της Μαρίας Αδραμάνη είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Γεννήθηκε το 1991 στην Έδεσσα και μεγάλωσε στην Πλατάνη Έδεσσας,  διατηρεί εδώ και 10 χρόνια λογιστικό γραφείο στην πόλη  και δραστηριοποιείται  στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με τον συνδικαλισμό καθώς πιστεύει ότι ο καθένας από το δικό του μετερίζι, με αγώνες και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει την διαφύλαξη των κεκτημένων και των δικαιωμάτων του.

Λόγω του αντικειμένου της γνωρίζει πολύ καλά την τοπική αγροτική οικονομία, τις ανάγκες της , τις παθογένειες της όπως και την βοήθεια που πρέπει να λάβει από τους θεσμούς ώστε τα τοπικά προϊόντα να καταλάβουν την θέση και την αξία που τους αναλογεί στην αγορά.

Συμμετέχει από μικρή ηλικία στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού της και μετέπειτα σε πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης για την ανάδειξη της ταυτότητας  της λαογραφικής μας παράδοσης, των χορών και των εθίμων.

Την Ελένη τη γνώρισα πριν από χρόνια όταν χρειάστηκε να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο για τις πανεπιστημιακές της σπουδές.

Μου προξένησε φοβερή εντύπωση η οξυδέρκεια της, η πνευματική της ευκαμψία και η γενικότερη ικανότητα προσαρμογής της στο περιβάλλον και τα ερεθίσματα!

Από τότε αναπτύχθηκε, έστω και από απόσταση, μία φιλία, αποτέλεσμα της θετικής ενέργειας που εκπέμπει και της ζεστής ανθρώπινης συμπεριφοράς της.

Τώρα πλέον ώριμη γυναίκα ήρθε η ώρα τα στοιχεία αυτά να τα προσφέρει στην αυτοδιοίκηση για ένα δήμο που θα διοικείται από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο μεδούλι της κοινωνίας μας!

Καλή αρχή Ελένη!

 

 

 


 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments