....

ΚΙΒΩΤΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (VIDEO PHOTOS)

Η ιστορία και η παράδοση της Γουμένισσας μέσα από 400 σπάνιες φωτογραφίες

Μια πραγματικά αξιόλογη και μόνιμη στην συνέχεια έκθεση οργανώθηκε και παρουσιάσθηκε με πολύ κόπο και πολύ μεράκι ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας "Οι Παίονες"  όπου  σαν μια ασπρόμαυρη ταινία μέσα στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Γουμένισσας ξετυλίχτηκε και θα ξετυλίγεται καθημερινά η ιστορία της Γουμένισσας, μέσα από  μια μοναδική  έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε  στο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής και περιλαμβάνει αρχεία από το 1900.

Ο κύριος σκοπός ήταν να παρουσιαστεί η ιστορία και η παράδοση της Γουμένισσας μέσα από 400 σπάνιες φωτογραφίες σαν αρχή οι οποίες θα γίνουν περισσότερες, όπως θα δείτε και στο παρακάτω μας βίντεο.

Πρόκειται για 400 φωτογραφίες από το αρχείο του Γιώργου Πέτκου, κατοίκου της περιοχής και συλλέκτη, ο οποίος έχει ψηφιοποιήσει συνολικά πάνω από 20.000 φωτογραφίες με θέμα την Γουμένισσα. Ο ίδιος όπως μας είπε είναι ο πιο εύκολος τρόπος κάθε χωριό και κάθε πόλη της Ελλάδος να δημιουργήσει έναν τέτοιο χώρο σαν φωτογραφικό μουσείο με φωτογραφίες του τόπου τους.

Περίπου 250 ντόπιες οικογένειες, τα τελευταία έξι χρόνια, εμπιστεύτηκαν στον Πέτκο, Γιώργο φωτογραφίες συγγενών τους, προκειμένου να διασωθεί η ιστορία της Γουμένισσας ο οποίος ο ίδιος με την βοήθεια των κατοίκων έχει δημιουργήσει και λειτουργεί την «Κιβωτό της Γούμενισσας» ένα μουσείο που αποτελεί τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Παίονες».

Η έκθεση φωτογραφίας που θα είναι πλέον μόνιμη στο πολιτιστικό κέντρο και την οποία χρηματοδότησε ο Δήμος Παιονίας,.

Εμείς ως TASTV.GR είχαμε υποσχεθεί στον Σύλλογο από πέρυσι ότι θα στηρίξουμε την Κιβωτό και εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για αυτήν την συλλογική προσπάθεια διάσωσης της ιστορίας και του πολιτισμού της Γουμένισσας μέσα από τις χιλιάδες φωτογραφίες          

 

Δείτε το παρακάτω μας βίντεο από την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο δημιουργός Γιώργος Πέτκος και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γαλούπη Δροσιά.


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments