....

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ S/M ΠΡΩΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε την εταιρεία ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ που για ακόμη μια φορά αποφεύγει να δώσει επίσημα στοιχεία για την συμφωνία που έκανε με τα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ.
Απέφυγε στις 7/12/2016 να εμφανιστεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΕΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας στην τριμερή συνάντηση που είχε οριστεί (και είχε πάρει αναβολή), ενώ παράλληλα καλούσε τους εργαζόμενους σε συνάντηση σε πολυτελή ξενοδοχεία  της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας και της Πιερίας για να παρουσιάσει της εκβιαστική της πρόταση:
Μείωση 50% των δεδουλευμένων μας, αλλαγή ατομικής σύμβασης με μείωση 20% και μείωση εργαζομένων από 1400 σε 1000.
Ο αγώνας  για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και φυσικά επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας.  


Συνεχίζουμε  συσπειρωμένοι στο σωματείο μας  που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις, μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει.
Συνεχίζουμε  γιατί ξέρουμε ότι ο νέος επιχειρηματίας θέλει να μας ξεφορτωθεί διότι η επένδυσή του απαιτεί φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, όπως του εξασφαλίζει το νέο αντεργατικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Συνεχίζουμε διότι 1400 εργαζόμενοι της εταιρείας είμαστε απλήρωτοι επί 8-9 μήνες, στερούμαστε καθημερινά τα απαραίτητα, γιατί αυτό απαιτεί η «ανάπτυξη» και η «πολύπλευρη επιχειρηματικότητα» της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ». Την ίδια στιγμή που βρισκόμαστε στα όρια της εξαθλίωσης και της απόγνωσης, ο Καρυπίδης βρήκε εκατομμύρια ευρώ  για να «επενδύσει» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Συνεχίζουμε γιατί είναι παραπάνω από νόμιμο, είναι δίκαιο, όλοι οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και φυσικά να έχουν την εργασία τους σε όποια συνέχιση της επιχείρησης (πώληση, μεταβίβαση, συμφωνία).  
Κανένας εργαζόμενος στον Καρυπίδη να μην παρασυρθεί από τις σειρήνες της εργοδοσίας και να προδώσει τον πολύμηνο αγώνα που έχουμε ξεκινήσει. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να κάνει πράξη ο Καρυπίδης τα σχέδια του. Οι τελευταίες εξελίξεις και η πείρα που συγκεντρώνεται δικαιώνουν τη δράση του σωματείου, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις της εργοδοσίας και την στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα, στην περιφρούρηση του. Όσοι ως σήμερα δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης να πάρουν θέση δίπλα στο σωματείο για να παλέψουμε μαζί, για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή.
Η επιλογή μας για συνέχιση των κινητοποιήσεων μας είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα.
Θα είμαστε όλοι στο ξενοδοχείο GRANT HOTEL στην Μοναστηρίου, την Πέμπτη 8/12/2016 στις 10 π.μ. να δώσουμε απάντηση στην εργοδοσία.
Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑ.Μ.Ε στις 10.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Το Δ.Σ.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments