....

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ - Η ΜΠΗΧΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η ανοδική πορεία του τουρισμού στη χώρα μας είναι συνεχής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Δευτέρας.
Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «είναι ρεαλιστικός ο στόχος των 30 εκατομμυρίων επισκεπτών το προσεχές διάστημα». «Ο τουρισμός άντεξε στη κρίση και έδωσε την ώθηση που χρειάζεται η οικονομία», επεσήμανε.
 
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη στήλη «Βηματοδότης» του «Βήματος», ο Αλ. Τσίπρας είχε βάλει στοίχημα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Α.Ανδρεάδη, πριν ένα χρόνο, σχετικά με τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζοντας το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον τουρισμού, που επιμελήθηκε η αρμόδια Υπουργός, Έλενα Κουντουρά, προκάλεσε τον κύριο Ανδρεάδη, ότι η Ελλάδα όχι μόνο θα υπερκεράσει τον κάβο του προσφυγικού και της πρωτοφανούς γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο (Τουρκία, Συρία, Αίγυπτος) αλλά θα πετύχει καλύτερες επιδόσεις από την προηγούμενη χρονιά.
 
Όπως και έγινε! Το 2016 το ελληνικός τουρισμός απογειώθηκε αγγίζοντας τα 28 εκατ. επισκέπτες και οι αρνητικές προβλέψεις του ΣΕΤΕ και του ξενοδοχειακού λόμπι διαψεύστηκαν πανηγυρικά. 
Μάλιστα, σύμφωνα με τη διάσημη στήλη του Βήματος, το έπαθλο ήταν ένα πλήρες δείπνο της αρεσκείας αυτού που θα κέρδιζε το στοίχημα. Και όπως φαίνεται ο Πρωθυπουργός επειδή αισθάνεται νικητής, ζήτησε να εισπράξει το στοίχημά του!
 
Γι'αυτό ο Πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Α.Ανδρεάδης με αφορμή και την χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου, αναγνώρισε την ήττα του και ενώπιον της κυρίας Κουντουρά, δεσμεύτηκε να τηρήσει το στοίχημα και να καλέσει σε δείπνο τον Πρωθυπουργό. 
 
Ευτυχής όμως πρέπει να είναι και η πετυχημένη υπουργός τουρισμού, κυρία Κουντουρά, αφού όπως όλα δείχνουν το 2017 θα είναι ακόμη μία χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμο (τρίτη συνεχής με την κυρία Κουντουρά στο τιμόνι του Υπουργείου), με την τουριστική κίνηση να ξεπερνά τα 30 εκατ. επισκέπτες για πρώτη φορά στα χρονικά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις δημοφιλείς τουριστικά περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κρήτη, έχει μπ
 

ει στοπ στις κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι, μεταφέροντας επισκέπτες και πακέτα για το Φθινόπωρο ή το 2018!

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments