....

ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ MEGA

Οι δημοφιλείς σειρές Κλεμμένα Όνειρα και Δικαίωση είναι ορισμένες από τις δουλειές που φέσωσαν τους πρωταγωνιστές τους, με περισσότερα από 200.000 ευρώ

Είκοσι πέντε γνωστοί ηθοποιοί πέτυχαν δικαστική απόφαση που απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσίας της εταιρείας παραγωγής Άνωση Α.Ε., εξασφαλίζοντας και προσωρινή διαταγή για συντηρητική κατάσχεση! Η Ευελπίδων θυμίζει τηλεοπτικό στούντιο καθώς δεκάδες ηθοποιοί συνωστίζονται στις αίθουσες του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Αθήνας διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών ετών! 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, τη νέα καθημερινότητα των δημοφιλέστερων πρωταγωνιστών της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Σταύρου, ο Κλέων Γρηγοριάδης, η Νίκη Παλληκαράκη, η Άννα Μιχαήλου, ο Μάξιμος Μουμούρης, αλλά και η σκηνοθέτιδα Ρέινα Εσκενάζυ, συνθέτουν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, οι προσωρινές διαταγές και οι αγωγές, καθώς σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερα από τρία χρόνια. Οι δημοφιλείς σειρές «Κλεμμένα όνειρα» και «Δικαίωση» είναι ορισμένες από τις δουλειές που «φέσωσαν» τους πρωταγωνιστές τους, με την εταιρία παραγωγής να οφείλει στους 25 συντελεστές συνολικά περισσότερα από 200.000 ευρώ!


Μια σημαντική μάχη κέρδισαν πριν από λίγες ημέρες 12 ηθοποιοί των τηλεοπτικών επιτυχιών «Κλεμμένα όνειρα» και «Δικαίωση». Η συνήγορός τους Ελλη Ρούσσου κατάφερε να αποσπάσει προσωρινή διαταγή με την οποία διατάσσεται η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας παραγωγής Ανωση Α.Ε.



Ασφαλιστικά μέτρα
Στις 27 Ιουλίου, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμ. 3619/2016 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των ηθοποιών Αλεξάνδρου Σταύρου, Ζώγιας Σεβαστιανού, Κατερίνας Γερονικολού, Νίκου Πουρσανίδη, Σπύρου Σαραφιανού, Νίκης Παλληκαράκη, Αννας Μιχαήλου, Κλέωνα Γρηγοριάδη, Περικλή Κασσανδρινού, Ευαγγελίας Συριοπούλου, Δημήτρη Μαύρου και Τζένης Διαγούπη. Εξι μήνες νωρίτερα είχαν πετύχει τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, με την οποία είχε απαγορευθεί η μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της ίδια εταιρίας.

Μάλιστα η συνήγορος τους έχει ήδη προχωρήσει στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχειών της Άνωσης, αλλά και στην κατάθεση αγωγών για την επιδίκαση των χρημάτων στους ηθοποιούς. Αυτή τη φορά, τα δικόγραφα περιλαμβάνουν ακόμη 12 συντελεστές των δύο δημοφιλών σειρών του «μεγάλου» καναλιού, μεταξύ των οποίων η Μαρία Γεωργιάδου, ο Μάξιμος Μουμούρης, η παρουσιάστρια ηθοποιός Ελενα Ασημακοπούλου, η Νικολέττα Βλαβιανού, η Ιζαμπέλα Κογεβίνα και η σκηνοθέτιδα Ρέινα Εσκενάζυ.

Στις 550.000 ευρώ οι οφειλές του Mega για τα δικαιώματα των ηθοποιών για το 2015
Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ηθοποιών, στους οποίους οφείλονται περισσότερα από 550.000 ευρώ για δικαιώματα από τις επαναλήψεις που παίζονται διαρκώς, κατέδειξε και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Διαχείρισης Δικαιωμάτων των Ηθοποιών «Διόνυσος», Ρήγας Αξελός.

«Το Mega αποδεικνύεται ότι ζούσε και υπήρχε με τα λεφτά των τραπεζών, τα οποία συνεχώς αυξάνονταν. Τώρα με τις άδειες και τις τραπεζικές εγγυήσεις, εμφανίστηκε το πρόβλημα. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να βγάζουν χρήματα τα κανάλια χωρίς να βάζουν χρήματα οι ιδιοκτήτες. Το Mega οφείλει στο “Διόνυσο” μέχρι το τέλος του 2015 περίπου 550.000 ευρώ. Αυτά είναι τα δικαιώματα των ηθοποιών. Παίζοντας, δε, το 2016 προγράμματα -κονσέρβα, εξαιτίας των στάσεων εργασίας και της όλης κατάστασης, το χρέος έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Έχουμε ήδη κινηθεί νομικά για τη διασφάλιση των χρημάτων των ηθοποιών», προσθέτει.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments