....

ΚΑΤΩ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΙΕ' ΧΡΥΣΑΝΘΕΙΑ 2017 – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εκδηλώσεις ιε' Χρυσάνθεια 2017»

18, 19 & 20 Αυγούστου στο Κάτω Γραμματικό Έδεσσας

 

   Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γραμματικού, για να τιμήσει τη μνήμη του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Χρύσανθου Α', που καταγόταν από το χωριό.

   Όπως και πέρυσι, οι εκδηλώσεις φέτος θα είναι τριήμερες, με αρχή την Παρασκευή 18 Αυγούστου. Στις 8:30 το βράδυ θα ξεκινήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία Χατζηλαζαραίων στο Κάτω Γραμματικό, όπου θα παρουσιαστούν τοπικοί παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

   Το Σάββατο 19 Αυγούστου, γύρω στις 21:00, διοργανώνεται μουσική βραδιά με έντεχνο ελληνικό πρόγραμμα.

   Την Κυριακή 20 Αυγούστου, το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Γραμματικού, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Πατριάρχη Χρύσανθου Α', ενώ στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα προσφέρει κεράσματα στους παρευρισκόμενους.

   Τις εκδηλώσεις αναμένεται να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου, έχοντας την ευκαιρία να περάσει ευχάριστες στιγμές στο ήσυχο και γραφικό χωριό Κάτω Γραμματικό.

Δείτε τις εκδηλώσεις της περυσινής χρονιάς βίντεο και φωτογραφίες... στην παρακάτω μας ανάρτηση

http://www.tastv.gr/article/me-epityhia-ta-14a-hrysantheia-2016-sto-kgra...

Στα παρακάτω βίντεό μας μπορείτε να δείτε από το αρχείο της www.tastv.gr την εκδήλωση tvn αποκαλυπτήριων του Μνημείου της Προτομής του Πατριάρχου Χρύσανθου Α' στο Κάτω Γραμματικό Έδεσσας που έγινε στις 12 Οκτωβρίου 1997 από τον τότε Υπουργό κ. Πασχαλίδη Γεώργιο με την ενημέρωση και την υπενθύμιση σε όλους ότι το μνημείο στήθηκε μετά από πρόταση ενέργειες και δαπάνες του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Δάσους Κάτω Γραμματικού και που μέχρι και την τελευταία εκδήλωση ποτέ δεν υπήρξε πρόσκληση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού που ανέγειρε το μνημείο για να παραστεί και αυτό επίσημα στις εκδηλώσεις. Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν μνήμη ή το κάνουν εσκεμμένα ώστε να αναδειχθούν για τους δικούς τους λόγους. Εμείς όμως θα υπενθυμίσουμε σε όλους ότι στο μνημείο εκεί που βρίσκεται υπάρχει και  ευανάγνωστο το κείμενο της δωρεάς του Συνεταιρισμού.

Στο δεύτερό μας βίντεο θα δείτε τα χορευτικά των συλλόγων που συμμετείχαν την 2η ημέρα των εκδηλώσεων  και στο τρίτο βίντεο θα δείτε αποσπάσματα από την πολύ όμορφη και ζεστή μουσική εκδήλωση με τους αξιόλογους ερασιτέχνες μουσικούς.




 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments