....

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ!

 

 

 

Καιρός

 

– Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Πού και πότε θα βρέξει την Καθαρά Δευτέρα – Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Άστατος αναμένεται ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα, σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή των πολιτών ως προς το πέταγμα του χαρταετού, καθώς αναμένονται τοπικές καταιγίδες.

«Προσοχή την Καθάρα Δευτέρα όσον αφορά στο πέταγμα του χαρταετού κυρίως στις δυτικές αλλά και κατά τόπους και σε ηπειρωτικές περιοχές καθώς μέσα στην ημέρα και κυρίως προς το μεσημέρι και μετά μαζί με τις όποιες τοπικές βροχές ελλοχεύει ο κίνδυνος τοπικών καταιγίδων» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του το στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Δείτε ΕΔΩ την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Γιάννης Καλλιάνος: Άστατος ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

«Το Σαββατοκύριακο γενικά θα το περάσουμε με καλό καιρό για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μιας και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι αρκετά μεγάλα. Δεν περιμένουμε βροχοπτώσεις και γενικά θα είναι ένα διήμερο το οποίο θα ευνοεί τις εξωτερικές εργασίες αλλά και τα ταξίδια μας» έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook, o μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. «Όμως σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Καθαρή Δευτέρα, στο Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης που δεν πρόκειται ωστόσο να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα» έγραψε συγκεκριμένα.

Δείτε ΕΔΩ την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή

Στην Αττική, για αύριο, Κυριακή (18/02/2018), σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα στη Μακεδονία. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες κυρίως τις πρωινές ώρες στην Κρήτη αλλά και από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά ο καιρός αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πού θα βρέξει την Καθαρά Δευτέρα

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και μέχρι τη νύχτα και στα υπόλοιπα. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments