....

ΚΑΤΑΘΕΣΗ «ΦΩΤΙΑ» ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Το «πρόσωπο» της Χρυσής Αυγής έτσι όπως ο ίδιος το έζησε την περίοδο που ήταν στους κόλπους της περιέγραψε ο Ηλίας Σταύρου, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, πρώην επιστημονικός συνεργάτης και παρ’ ολίγον βουλευτής της καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην ιεραρχία και την σκληρή δομή της οργάνωσης και την «εθνικοσοσιαλιστική» ιδεολογία που, όπως είπε, τη διέπει. Μάλιστα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει αλλάξει παρά μόνο, όπως ανέφερε, για να εξαπατηθεί ο κόσμος. Αν και ο ίδιος αρνήθηκε ότι πήρε μέρος σε βίαιες ενέργειες  υποστήριξε ότι  η ηγεσία του  κόμματος όχι μόνο δεν τις  καταδίκαζε αλλά τις επικροτούσε.

Η βία, τόνισε, στρέφεται κατά εβραίων, αναρχικών, μιγάδων και μεταναστών. Επεσήμανε δε πως σε πολλές από τις εκδηλώσεις κύρια θεματική ήταν η ανωτερότητα της ελληνικής φυλής, ο αντισημιτισμός, ο εθνικοσοσιαλισμός υπό τον μανδύα του λαϊκού εθνικισμού.

Ο Ηλίας Σταύρου έκανε εκτιμήσεις για την εμπλοκή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και του Νίκου Μιχαλολιάκου τόσο στη δολοφονία Φύσσα, όσο και στις επιθέσεις των Αιγύπτιων ψαράδων και των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, είπε πως ο αρχηγός είχε  την εποπτεία στις επιθέσεις  λέγοντας πως δίνει μια γραμμή να κάνει χτύπημα…

Ο  μάρτυρας αναφέρθηκε στη δομή της  Χρυσής Αυγής,  τόνισε πως αυτό που ο ίδιος γνώριζε είναι ότι «ο  Αρχηγός λέει τί θα κάνουμε». «Ο αρχηγός είναι η μυστική φωνή του αίματος, το ανώτερο πρόσωπο. Από αυτόν ξεκινούν τα πάντα. Όπως ο Φύρερ παράγει δίκαιο, αντίστοιχα είναι απαραβίαστο το πρόσωπο του αρχηγού. Έχει μεταφυσικές διαστάσεις, οι επιθυμίες του είναι οι επιθυμίες του έθνους. Όπως έλεγε ο Ρούντολφ Ες η Γερμανία είναι ο Χίτλερ και ο Χίτλερ η Γερμανία. Αυτή η σχέση είναι κομμάτι του εθνικοσοσιαλιστικού τρόπου κόμματος» κατέθεσε ο Ηλ. Σταύρου για το Νίκο Μιχαλολιάκο, και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην οργάνωση: «Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί με δομή και ιεραρχία. Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός τοποθετεί τα κατώτερα μέλη και στελέχη, το πολιτικό συμβούλιο και πάει λέγοντας.  Κάνουν επιλογές με πίστη ότι λειτουργούν με γενικό περίγραμμα εντολών που έχει δώσει ο Μιχαλολιάκος».

Αναφερόμενος στο  χαιρετισμό της Χρυσής Αυγής με το προτεταμένο χέρι υποστήριξε  πως έλεγαν ότι παραπέμπει στο Μεταξά «για να πείσουμε τους αδαείς να ακολουθήσουν. Εμείς είχαμε στο μυαλό μας το Χίτλερ και όχι το Μεταξά και τον Αριστοτέλη…».

Μάλιστα , χαρακτήρισε «ψεύτη» όποιον ισχυρίζεται το αντίθετο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments