....

"ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ" ΕΣΤΗΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ΕΔΕ Χρυσοχοΐδη για το «χριστουγεννιάτικο γλέντι» στον Ερυθρό Σταυρό

Διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, διατάχθηκε από τον Υπουργό Υγείας, κ. Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο», για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

 

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

 

 
  1. Κατόπιν παραγγελίας του Υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..
  2. Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media από τον Παύλο Πολάκη, δείχνει εργαζόμενους να συμμετέχουν στο γλέντι, την ώρα που οι τραυματιοφορείς συνεχίζουν κανονικά να μεταφέρουν ασθενείς εντός του νοσοκομείου!

Οι έννοιες του “επιτελικού κράτους” και της “Aριστείας”, απαξιώθηκαν πλήρως και με πικρό για τους πολίτες τρόπο, στα Τέμπη, στις φωτιές που σβήνουν μετά από μέρες ή αν βρουν θάλασσα, στις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αν ωστόσο υπάρχει μία εικόνα για το πού έχει οδηγήσει αυτού του είδους η “Αριστεία” τη χώρα, είναι αυτή του Ερυθρού Σταυρού με κάποιους να προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, ασθενή να υποφέρει στο φορείο και τη γαλάζια διοικήτρια Ελπινίκη Ταβιανάτου, να χορεύει μπροστά από μουσικούς, που έφερε στο νοσοκομείο σε μέρα εφημερίας.

Έτσι είναι. Όταν το κράτος αντιμετωπίζεται ως λάφυρο, οι οπαδοί των νικητών, μπορούν να γλεντάνε. Το καλό φαγοπότι θέλει και μουσική, ας είναι και σε νοσοκομείο την ώρα που άνθρωποι χαροπαλεύουν.

Και αν υπάρξουν αντιδράσεις, οι απαντήσεις είναι γνωστές. Από το 41% μέχρι το “αυτά κρίθηκαν στις εκλογές”.

Ο ηλικιωμένος πολιτευτής της Καρδίτσας

Το πρώτο σημάδι για το τι έρχεται είχε δοθεί νωρίτερα, στις αρχές της πρώτης θητείας της κυβέρνησης όταν η “Αριστεία των Ουρανών” και οι στρατιές των doers είχαν αναλάβει να σώσουν την Ελλάδα.

θυμάστε το 2019 τον 80χρονο πρώην γυμνασιάρχη και πρώην πολιτευτή της ΝΔ, που είχε διοριστεί διοικητής στο νοσοκομείο Καρδίτσας;

Είχε παραιτηθεί μετά την κατακραυγή, αφού είχε προλάβει να πει ότι ο διορισμός ήταν υπόσχεση του κ. Μητσοτάκη, για να βοηθήσει στον προεκλογικό αγώνα.

Γιατί λοιπόν να μην ακολουθήθηκε η ίδια τακτική και στα άλλα νοσοκομεία της χώρας, όπου είναι βολικό να υπάρχουν “δικά μας παιδιά”; Γιατί είναι βολικό;

Πρώτον γιατί η απαξίωση της δημόσιας υγείας δεν τυχαίνει, πετυχαίνει και δεύτερον γιατί η υγεία είναι ένας χώρος που μπορείς να φας και τα πόμολα, αρκεί να έχεις ταλέντο στις αναθέσεις.

O υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εδώ και κάποιους μήνες ξηλώνει διοικήσεις, που έκαναν “θεάρεστο” έργο επί 4 χρόνια αν και υπάρχει ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης.

Ποιος κυβερνά από το 2019;

Η απάντηση και εδώ είναι το 41% και ότι “αυτά κρίθηκαν στις εκλογές”.

Ο υπουργός Υγείας διέταξε και ΕΔΕ για το Xριστουγενιάτικο γλέντι της Ελπινίκης στον Ερυθρό Σταυρό, αν και καλό θα ήταν να ψάξει γενικότερα τα έργα και τις ημέρες της συγκεκριμένης διοίκησης γιατί αν κάποιος είναι ικανός να γλεντά δίπλα στα φορεία, είναι ικανός για όλα.

Μην ψάξει όμως πάρα πολύ, γιατί μπορεί να ενοχλήσει κάποιο άλλο υπουργείο και ποιος αντέχει τις τσιρίδες πρωτοχρονιάτικα;

Απαξίωση του δημοσίου, αδιαφορία για τον λαό

Το γλέντι στον Ερυθρό Σταυρό, είναι ένα σύμβολο του γλεντιού που έχει στηθεί σε οτιδήποτε δημόσιο με στόχο την εμπέδωση της εικόνας διάλυσης, η οποία δήθεν θα αλλάξει από το μαγικό και καθόλου αόρατο χέρι του ιδιώτη.

Την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν ηρωικό αγώνα κάθε μέρα, με ελλείψεις, σε αντίξοες συνθήκες και ζητούν ενίσχυση, τα νοσοκομεία έχουν αφεθεί σε διοικητές που είτε είναι άσχετοι με την Υγεία ή σχετικοί με το να αναθέτουν δουλίτσες. Κάποιοι αποδεικνύονται καλοί και στο χορό.

Απαξίωση και σχέδιο εκμετάλλευσης για κέρδη. Αυτό είναι το μοντέλο που ακολουθείται σε οτιδήποτε δημόσιο.

Το ίδιο έχουμε ζήσει στις μεταφορές, το ίδιο συμβαίνει και στην Παιδεία, όπου πριν έρθει το Χάρβαρντ στην Ελλάδα, καλό θα είναι να σταματήσουν να πέφτουν σοβάδες στα σχολεία. Λεπτομέρειες.

Απαξίωση του δημοσίου σημαίνει υποβάθμιση της ζωής των πολλών, σημαίνει υπερκέρδη λίγων στην πλάτη των πολιτών, σημαίνει αδιαφορία για τις ανισότητες και σημαίνει μια κοινωνία πολλών ταχυτήτων.

Μια χώρα, όπου κάποιοι θα ζουν προστατευμένοι και άνετοι και άλλοι θα πρέπει είτε να περιμένουν σε ουρές σε υπό κατάρρευση νοσοκομεία, βρίζοντας γιατρούς και νοσηλευτές που δεν φταίνε σε τίποτα ή θα πουλάνε το σπίτι τους για να έχουν υπηρεσίες υγείας.

Κεκτημένα της Μεταπολίτευσης, που επέτρεψαν σε ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων να ζήσουν αξιοπρεπώς, χάνονται με μεθοδικό τρόπο και η απάντηση είναι η γνωστή. “41% και αυτά κρίθηκαν στις εκλογές”.

Εις υγείαν των κορόιδων;

Όσοι πολίτες δουν το βίντεο με τη χορευταρού γαλάζια διοικήτρια του Ερυθρού Σταυρού και τους χειροκροτητές της, ας σκεφθούν για λίγο και ας αναρωτηθούν.

Σε ποια θέση θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αυτό το βίντεο;

Θα μπορούσαν να είναι μεταξύ των γαλάζιων ακρίδων που είναι τόσο χαρούμενες, που στήνουν γλέντι σε διάδρομο νοσοκομείου σε μέρα εφημερίας;

Ή μήπως είναι πιο πιθανό αυτοί ή οι δικοί τους άνθρωποι να ήταν στη θέση των νοσηλευτών ή του ασθενή;

Αν απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, ίσως καταλάβουν ότι όταν η εξουσία εξευτελίζει τον πολίτη κατά αυτόν τον τρόπο σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς του (στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα σούπερ μάρκετ, στα λεωφορεία, στους λογαριασμούς ρεύματος), τότε ο πολίτης έχει χρέος για το μέλλον των παιδιών του να αντισταθεί και να αντιδράσει.

Τότε ίσως κατανοήσουν (ειδικά αυτοί που απέχουν από τα κοινά), ότι αυτό το 41% δεν είναι τόσο ισχυρό όσο παρουσιάζεται.

Αν όμως το εξοργιστικό αυτό βίντεο, είναι απλώς μια αφορμή για μερικά αστεία βίντεο στα Social Media, τότε καλά κάνουν όσοι πίνουν και γλεντούν εις υγείαν των κορόιδων. ΕΔΕ είναι, θα περάσει και θα ξεχαστεί.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments